Na Rusko prší ukrajinské drony. Plameny zachvátily letiště, hasit se nedaří ani sklad ropy

Exploze ruského obrněnce

Sklad v Rusku stále hoří

Ve Volgogradské oblasti v Rusku se v noci na čtvrtek ozvala řada výbuchů. Ukrajina zaútočila drony na město Kalač na Donu ve Volgogradské oblasti, cílem bylo vojenské letiště Marinivka. V Rostovské oblasti již čtvrtý den hoří ropný sklad, který způsobil útok bezpilotních letounů. Zničeno bylo již 14 nádrží. Informuje o tom web Unian.

Podle příspěvků ruských uživatelů na Telegramu se začaly ozývat výbuchy ve Volgogradské oblasti kolem půl páté ráno. Ukrajina vyslala k oblasti drony, v akci byla na místě protivzdušná obrana, píše web Unian.

K TÉMATU: Nečekaný válečný kontrast. Ukrajinci postupují v Rusku, doma území ztrácejí, ukazuje analýza

Informační kanál Baza uvedl, že jeden z bezpilotních letounů byl sestřelen „několik kilometrů od letiště“. Vojenský objekt Marinivka se nachází zhruba 20 kilometrů od města Kalač na Donu. Ukrajinci zasáhli sklady s klouzavými bombami a pohonnými hmotami. Celou noc a ráno se odsud ozývaly exploze, píše zpravodajský server.

Rusové Marinovku ve Volgogradské oblasti využívají pro bombardování frontové linie, píše Ukrajinska pravda. Útok byl součástí ukrajinských úderů bezpilotními letouny na ruská letiště, která používají válečná letadla k pravidelným útokům na Ukrajinu, řekl Reuters blíže nespecifikovaný zdroj z ukrajinských bezpečnostních kruhů.

V Rostovské oblasti způsobuje problémy rozsáhlý požár ropného skladiště. Trvá již čtyři dny od doby, kdy na sklad zaútočily drony, připomíná rovněž Unian.

Areál se nachází ve městě Proletarsk. Na satelitních snímcích je patrný hustý černý dým a několik ohnisek mohutného požáru. Analytici odhadují, že došlo ke zničení již 14 palivových nádrží. Další čtyři byly částečně poškozeny, 16 zůstává bez narušení. Kvůli hustému dýmu je stav dalších 44 tankerů neznámý.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry explozí a tvrdého ukrajinského protiúderu. Naprosté fiasko Rusů, hodnotí Kyjev

Tagy:
ropa útok požár dron letiště Ukrajina sklad Rusko ruská invaze na Ukrajinu Rostovská oblast Volgogradská oblast