Rusko pokračuje v bombardování Ukrajiny. Exploze jsou slyšet i v Kyjevě

Rusko nadále masivně bombarduje Ukrajinu. K explozím došlo i v Kyjevě. Ukrajinská metropole vyhlásila protiletecký poplach. Kyjevská správa podle webu RBK-Ukrajina uvedla, že jsou aktivní systémy protivzdušné obrany. Počet obětí po ruském ostřelování Chersonu se vyšplhal na 23.

V Kyjevě se ve čtvrtek večer ozvaly exploze, informovaly agentury Reuters a AFP. V metropoli i v Kyjevské oblasti platí protiletecký poplach. Tamní správa sdělila, že ve městě jsou aktivní systémy protivzdušné obrany.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo stojí za výbuchem v Kremlu? Nevím, proč by se Putin nechal ponižovat, říká expert

Ukrajina věří, že její chystaná protiofenziva bude úspěšná a že získá zpět Ruskem okupovaná území. Na tiskové konferenci v Haagu to uvedl Volodymyr Zelenskyj. Dodal, že Rusko je na bitevním poli demoralizované a že režim ruského diktátora Vladimira Putina nemá podporu veřejnosti. Zelenskyj také podle agentury Reuters prohlásil, že s „takovými lidmi“ nehodlá o ničem vyjednávat.

Supermarket s potravinami, čerpací stanice, železářství, nádraží i křižovatka. Rusko během středy zasypalo Cherson bombami a zasáhlo místa, kde se lidé často pohybují. Ukrajinské úřady zveřejnily velmi brutální snímky, které ukazují následky ruského teroru. Některé fotografie jsou skutečně jen pro silnější povahy.

Počet mrtvých se neustále zvyšuje. Zelenskyj ve středu informoval, že si ruské útoky v Chersonu vyžádaly 21 obětí a 48 zraněných. „Všichni jsou civilisté. Za jeden neúplný den a v jednom regionu,“ upozornil.

Tagy:
Vladimir Putin Moskva dron Ukrajina Bílý dům Rusko Kyjev Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj ruská invaze na Ukrajinu Most přes Kerčský průliv John Kirby