Rusové mu ukradli všechny trenky, zjistil Ukrajinec po návratu domů. Armádě se vysmál

Ukrajinský voják stojí vedle zničeného ukrajinského nákladního letadla 8.4.2022.

Válka na Ukrajině (14.4.2022 9:00)

Ukrajinci převzali v některých částech země zpět kontrolu nad svými domovy. Vojáci se ale často vrací na zcela jiné místo, než které opustili. Rusové po sobě nechali spoušť, nezřídka také vyrabované nebo zaminované domy. Své o tom ví jeden z ukrajinských dobrovolníků, z jehož domu si Rusové podle jeho slov odnesli netradiční suvenýry. Dejte svým vojákům alespoň něco, když potřebují krást, vzkázal ruskému velení muž, který měl přijít o své spodní prádlo.

„Byl jsem znovu doma, bylo trochu víc času. Potřebovali jsme se podívat, jestli tam není něco zaminovaného. (...) Ruští vojáci ale narušili všechny možné konvence. Ku*va, jak to jenom říct... Ukradli mi všechny moje trenky,“ vypráví jeden z ukrajinských dobrovolníků.

Jeho zpověď na Twitteru sdílel Bělorus Andrej Poleščuk, který od začátku ruské invaze detailně sleduje dění na Ukrajině. „Kdo to, kur*a, udělá? Minutku, jen se uklidním... Kámo, ty jsi asi neměl trenky,“ baví se voják v ukrajinské uniformě na adresu ruských protivníků.

V jaké oblasti k netradiční krádeži došlo ale neuvádí. „Na 1000 % nejsi člověk. Copak se tohle dělá? Ukradli mi všechny moje boty a všechny mé trenky. Neměl jsem nějaké značkové, jako mají třeba rappeři, ale i tak je ukradli,“ nechápe Ukrajinec vykradený dům.

Ruské žebráky porazíme

Pravost jeho tvrzení však nelze ověřit. „Promiňte, já z toho nemůžu... To, co se v té armádě děje, to vůbec netuším. To je nějaká krize nebo co. Dejte svým vojákům aspoň něco, když potřebují krást, mám z toho teď psychickou újmu. Nějaký Ivan půjde za svojí Marií v mých botách a v mých trenkách,“ vzkázal Rusům dobrovolník s tím, že takové „žebráky Ukrajina určitě porazí“.

Ruská invaze na Ukrajině trvá už sedm týdnů. V Kyjevské oblasti po sobě nechala armáda Vladimira Putina tisíce nevybuchlých min, varoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ruská armáda i nadále soustřeďuje vojenské síly nedaleko hranic. Dění na frontě pro vás nepřetržitě sledujeme v on-line článku.

Tagy:
armáda Twitter voják Ukrajina trenky Rusko Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Ozbrojené síly Ruské federace