S Hyundai na pánské jízdě: Českým venkovem až za národním fotbalem

Pánská jízda s Hyundai po Česku

Pánská jízda s Hyundai

Co si takhle vyrazit na pánskou jízdu? Dámy prominou, ale někdy je zkrátka třeba dopřát chlapům trochu času jen pro sebe. Možná si myslíte, že ke štěstí potřebujeme jenom fotbal. To ale není tak docela pravda. Právě fotbalové utkání je sice hlavním cílem dnešní akce, avšak to neznamená, že si nenajdeme čas i na trochu kultury a poznání. Tak vyrážíme na cestu!

Česko je země bohatá na malebné vesničky, které sice neohromí svou velikostí, ale přesto mnohdy ukrývají místa, jež určitě stojí za vidění. A protože i muži jsou stvoření společenská a kulturní, udělá jim chvilka strávená na venkově dobře na duši i těle.

Tour de český venkov

Cesta na fotbal nemusí nutně znamenat strohý plán na přesun z bodu A do bodu B. A tak reportér Vladimír Procházka sedá do elektrovozu Ionic 5 od společnosti Hyundai a míří do Chyňavy. Tam se k němu přidá kamarád Jirka a společně obdivují místní kostel ze 14. století.

Tady v Chyňavě na Berounsku nastoupí první účastník dnešní pánské jízdy za českou fotbalovou reprezentací Jirka. Než Jirka přijde, tak snad malá zastávka. Tady v Chyňavě je toho docela dost k vidění. Je tady třeba nádherný kostel, který byl postaven někdy ve 14. století. „Je to kostel svatého Prokopa, který je mimochodem patronem všech horníků. A to dokazuje, že se tady už od středověku těžila povrchově železná ruda,“ zjišťuje reportér.

Další zastávka je naplánovaná v Libeři. Překvapivě i tady se pánové, jejichž parta se rozrostla o další dva účastníky, Martina a Františka, zastavují u kostela, tentokrát zasvěcenému svatému Jiljí. „Pochází ze 14. století, je to malá gotická stavba. V roce 2010 byl uzavřen kvůli špatnému technickému stavu. Místní lidé tady z Libeře ten kostel natolik milují, že kostelu nechali udělat noční osvětlení,“ vypráví Vladimír, co se o kostele dozvěděl.

ČTĚTE TAKÉ: S Hyundai po Česku: Dámská jízda z Berouna až k Malé Americe a Mexiku aneb Cestování, které baví

Hurá fandit do Edenu

Dále už zbývalo se jen pomodlit a přes Psáry, kde přibude poslední člen party, Štěpán, vyrazit na zápas, který je hlavním bodem výpravy. Česká reprezentace se v Edenu postaví týmu Albánie.

Dnes už všichni víme, že zápas v pražském Edenu dopadl nerozhodně 1:1. Mimochodem, věděli jste, že do míče se tady kope už od roku 1953? Na původním stadionu se hrálo většinu času, padesát let. Pak ustoupil modernější aréně. „Já si pamatuju, když jsem tam chodil, tak ty ochozy kolem byly betonové a drolily se. Kdokoli mohl vzít kámen, když to tak řeknu, a hodit ho na hřiště,“ vzpomíná komentátor Jaromír Bosák, který v Edenu strávil spoustu času, v pořadu Prima Česko.

Fandit tu může více než devatenáct tisíc diváků. A kolik emocí tu prožijí hráči i fotbaloví fandové, to nikdy nikdo nespočítá.

Vyzkoušejte krásu elektroinovace

IONIQ 5 – neuvěřitelně krásný a skutečně pokročilý, definující nový pohled na elektromobily. Díky svému inovativnímu designu a chytrým technologiím byl vytvořen vůz nové úrovně – s rychlejším dobíjením a elegantnějším stylem.

Tagy: