Sázkaři mají o druhém kole senátních voleb jasno, říká Sochor. Prozradil, kdo nejvíce táhne

Vedoucí komunikace skupiny Tipsport Václav Sochor

ZPRÁVY PLUS (270)

Lidé rádi sází na známé tváře a například na Praze 2 se ve druhém kole senátních voleb schyluje k zajímavému duelu. V pořadu Zprávy PLUS to řekl vedoucí oddělení komunikace skupiny Tipsport Václav Sochor. Sázení na politiku je podle něj čím dál populárnější. Prozradil také, jaké volby táhnou nejvíce.

Přestože senátní volby podle Sochora nepatří mezi sázejícími k těm nejpopulárnějším, zajímavé osobnosti mají schopnost zájemce přitáhnout. „Velice zajímavý je například duel mezi Markem Hilšerem a Miroslavem Bártou na Praze 2,“ řekl Sochor ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Co zlomilo v digitalizaci Bartošovi vaz? Neotevírají se soubory PDF nebo chybí tlačítko zpět

Zároveň naznačil, kdo má podle něj větší šanci u voličů uspět. „Hilšer sice v tom prvním kole mírně vyhrál, ale je také velmi důležité sledovat, jak dopadli ostatní kandidáti. Přestože na Hilšera vsází nejvíce lidí, tak má relativně vysoký kurz, tedy nízké šance na zvolení. Většina lidí na něj totiž vsadila bezprostředně po prvním kole, kdy nevěděli, že Bártu podpoří neúspěšná kandidátka Eva Zažímalová. Když se to sázkaři dozvěděli, tak na něj přestali tolik sázet a ten kurz roste,“ vysvětlil Sochor.

České sázkaře prý nejvíce táhnou české parlamentní a prezidentské volby. „Dosud rekordní byly v sázkách na politiku poslední prezidentské volby v Česku, kdy jsme nabrali sázky za 400 milionů korun,“ řekl Sochor. Velký zájem je o stejná hlasování na Slovensku. Největší událostí letošního roku pro sázkaře pak budou podle něj americké prezidentské volby v listopadu.

Druhé kolo senátních voleb se uskuteční v pátek a sobotu ve 22 obvodech z 27. Ve zbývajících získalo pět kandidátů na křeslo v horní parlamentní komoře minulý víkend nadpoloviční většinu hlasů. Byli tak zvoleni senátory už v prvním kole hlasování.

Ve druhém kole může završit své letošní vítězné volební tažení zejména opoziční hnutí ANO. Po evropských a krajských volbách může zvítězit i potřetí, ve hře má nejvíc finalistů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Do mrtvol se nekope, řekl k Fialově vládě Zeman. Promluvil o knize, epitafu i supersamci

Tagy: