Schwarzenegger zadržen na mnichovském letišti. Slavný „Terminátor“ má problém se zákonem

Arnold Schwarzenegger

Arnolda zadrželi na letišti

Americký herec a bývalý politik rakouského původu Arnold Schwarzenegger byl ve středu zadržen na mnichovském letišti, nenahlásil totiž k proclení luxusní hodinky. Informovala o tom agentura DPA, zadržení odpoledne potvrdil mluvčí mnichovského celního úřadu.

„Sedí u nás, to je pravda,“ řekl mluvčí celního úřadu. Proti 76letému herci, který se nejvíce proslavil rolí zabijáckého kyborga Terminátora, bylo zahájeno řízení kvůli daňovému deliktu. Na případ upozornil německý bulvární deník Bild, který napsal, že „Arnie“ byl mezitím kolem 16:45 opět propuštěn.

ČTĚTE TAKÉ: Ať ministr tu bábu odvolá, hřímal Babiš ve Sněmovně. Ukázka hulvátství, reagoval Rakušan

Podle Bildu byl Schwarzenegger zadržován zhruba tři hodiny poté, co ve 13:45 přistál na mnichovském letišti stroj z Los Angeles. Web deníku Bild rovněž ukázal fotografii hollywoodské hvězdy s dvěma celníky. Podle celního úřadu Schwarzenegger nenahlásil drahé luxusní hodinky, které měly zůstat v EU.

„Pokud zboží zůstává v EU, musí se zdanit a proclít,“ řekl mluvčí celníků. „To platí pro každého,“ dodal.

Schwarzenegger byl podle Bildu na cestě do rakouského Kitzbühelu, a to kvůli čtvrteční charitativní aukci konané v rámci Světového klimatického summitu. Herec chce později navštívit i lyžařské závody na slavném Hahnenkammu.

Hodinky za půl milionu

Hodnotu dotyčných hodinek švýcarské luxusní značky Audemars Piguet odhaduje sám Schwarzenegger na 20 tisíc eur (zhruba 495 tisíc Kč). Firma je vyrobila speciálně pro něj. Bild zjistil, že úřady hodnotu odhadly na 26 tisíc eur a majiteli vyměřily pokutu 35 tisíc eur.

Podle informací Bildu celníci Schwarzeneggera vyzvali k otevření tašek. Šlo údajně o kontrolu bez konkrétního popudu a bez podezření. Následoval důkladný výslech, při němž se celníci slavného cestujícího ptali i na velmi osobní věci, včetně toho, jaká je výše jeho majetku. Herec podle Bildu do případu zapojil své právníky.

„Arnie“ byl ochoten požadovanou sumu uhradit svou kreditní kartou. To mu však nebylo umožněno, ačkoli má nastavený neomezený limit, pokračuje Bild. Polovina celních poplatků totiž musí být v Německu uhrazena v hotovosti. Jenže 17 500 eur u sebe Schwarzenegger zrovna neměl.

Schwarzeneggera nakonec jeden z celníků doprovodil do banky. Jeho partnerka Heather Milliganová, která ho na cestě z Los Angeles do Kitzbühelu následuje, s nimi jít nesměla.

„To je problém, jímž je Německo nemocné. Pro stromy tady nevidí les,“ řekl Terminátor Bildu. Celníkům prý vysvětloval, že hodinky mají být vydraženy v dobročinné aukci, ale nepomohlo to.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Těžká havárie na D8. Převrátil se kamion plný krav, část zvířat uhynula

Tagy: