Sebevražda 15letého Romana rozpoutala drama. Jeho matka měla střílet u domu spolužačky

Muž ohrožoval nemocniční personál plynovou pistolí.

Tragédie na Slovensku, žák skočil ze střechy školy

Smutek ze ztráty 15letého Romana ze slovenských Parchovan, který si vzal život zřejmě v souvislosti se šikanou od spolužáků, vedl k dalšímu zoufalému kroku. Tamní policie vyšetřuje střelbu z plynové pistole. V ulici, kde se nachází dům jedné ze spolužaček zesnulého mladíka, zajistila hlídka vystřelené nábojnice. Podle informací webu TV JOJ měla střílet Romanova matka.

Sáhnout ke zbrani a několikrát vystřelit měla podle informací webu TV JOJ Romanova matka Iveta. „Když v neděli odešli hosté ze smuteční hostiny, přišlo mi na mysl, že jsem pochovala svého jediného syna. Nejsem žádný kriminálník, nikomu bych nikdy neublížila. Jenže jsem bohužel udělala hloupost,“ svěřila se webu.

K TÉMATU: Bratrovrah ze Šaly byl studentem medicíny. Než skočil z okna, řekl matce mrazivá slova

Psychický nápor prý vyvrcholil o půlnoci. „Všude bylo ticho, ve mně smutek s tlakem a to všechno… Vzala jsem zbraň a postavila jsem se před jejich dům. Nechtěla jsem nikomu ublížit, jen jsem vystřelila do vzduchu. Ani nevím, kolik nábojů v zásobníku bylo. Zakřičela jsem i pár nehezkých slov,“ popsala svůj projev zoufalosti. Dodala také, že se jednalo o plynovou pistoli se zatavenou hlavní.

Tragická smrt patnáctiletého chlapce zasáhla na konci listopadu celé Slovensko. Roman skočil ze střechy základní školy údajně poté, co nesnesl šikanu ze strany svých spolužaček, jež ho měly už delší dobu psychicky deptat, a dokonce i fyzicky napadat. Po převozu do nemocnice mu už lékaři nedokázali pomoct. Po úmrtí mladíka se ozval další rodič, podle něhož ředitel školy problémy mezi spolužáky vůbec neřešil.

Následného pohřbu se účastnila asi stovka lidí. Spolužačky, jež podle Romanova otce Dominika nesou největší vinu na chlapcově rozhodnutí sáhnout si na život, se posledního rozloučení neúčastnily.

„Děkujeme rodině, blízkým a přátelům, že nám pomohli doprovodit našeho syna na jeho poslední cestě. Jako otec nedokážu vyjádřit bolest, kterou prožíváme. Myslím, že je to tím, že naše společnost zavřela oči před vším a stala se společností násilnickou,“ pronesl na pohřbu chlapcův otec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Jasově: Muž po návštěvě kamaráda zmizel. Mrtvého ho našli v místní řece

Tagy: