Harry královskou rodinu zradil. Jeho konflikt s Williamem je neřešitelný, tvrdí politolog

Princové William a Harry se svými manželkami Kate a Meghan před hradem Windsor

Alexander Tomský o smíření princů ve Velké Británii

Princ William a jeho bratr princ Harry se v sobotu společně objevili před hradem Windsor. Se svými manželkami Catherine a Meghan si prohlíželi květiny a osobní vzkazy, které tam lidé zanechali na počest zesnulé královny Alžběty II. Politolog Alexander Tomský v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS uvedl, že se jednalo pouze o dočasné smíření.

„Setkání Harryho a Williama je dočasné smíření. Princ Harry královskou rodinu kvůli Meghan zradil. Vycházejí spolu nyní přátelsky jen z úcty ke královně, konflikt je ve skutečnosti naprosto neřešitelný,“ uvedl odborník. „Meghan má naprosto zničenou reputaci, protože nespravedlivě napadala královskou rodinu. Nebyla schopná se podřídit rituálům monarchie a vše svedla na rasismus,“ popsal Tomský kořeny sporu.

Král Karel III. svou roli podle Tomského zvládá bezproblémově, jelikož se na ní dlouhodobě připravoval. Politolog dále konstatoval, že podpora monarchie je pro její životnost důležitá. „Obliba královské rodiny je důležitá – záleží na ní budoucnost monarchie. Kdyby se většina lidí rozhodla monarchii zrušit, tak je zrušena,“ přiblížil.

Alexander Tomský rovněž podpořil hypotézu, dle které přítomnost vévodkyně Meghan u smrtelného lůžka královny zakázal sám Karel III. Alžběta II. zemřela ve čtvrtek. Britská panovnice naposledy vydechla na zámku Balmoral ve Skotsku. Nejdéle vládnoucí panovnice v zaznamenané historii se dožila úctyhodných 96 let.

Celý rozhovor s Alexandrem Tomským najdete v úvodním videu.

Tagy: