Magické setkání s Donaldem i „ukradené“ volby. Melania Trumpová vydala knihu, mnohé tají

Melania Trumpová

Co na Donalda Trumpa prozradila ve své knize jeho žena Melania?

Magneticky přitažlivý Donald Trump, život v Bílém domě nebo třeba i šikana syna. O tom všem se čtenáři mohou dozvědět v nové knize bývalé americké první dámy Melanie Trumpové. Opatrně odhaluje soukromí a místy se pouští i do politiky. Zajímavé je ale i to, o čem kniha mlčí.

Melania – prostý název na prosté obálce. Bývalá první dáma vzpomíná na své dětství v rodném Slovinsku, kariéru modelky i velký životní zlom, kterým bylo setkání s Donaldem Trumpem v newyorském klubu v roce 1998. Miliardář kvůli ní prý na místě jako by zapomněl, že tam přišel s jinou ženou.

ČTĚTE TAKÉ: Měsíc do volební bitvy v USA. Průzkumy jsou neskutečně těsné, Harrisová stráží minináskok

„Od okamžiku, kdy jsme se s Donaldem potkali, tam rozhodně byla jiskra. Něco v něm bylo jako magnet. Jeho sebevědomí, jeho šarm, jeho humor, jeho vize,“ popisuje v knize bývalá první dáma USA.

Odtud vedla cesta až ke svatbě a do Bílého domu. Melania Donalda označuje za starostlivého manžela. Kvůli jeho politice se prý ale rodina stávala terčem šikany. Včetně syna Barrona, o kterém média spekulovala, že je autista. „Barron není autista. Zkušenost se šikanou online i ve skutečném životě mu po tomto incidentu způsobila nevratné škody,“ píše Trumpová.

Melania v knize sama přiznává, že nesouhlasí s protipotratovou a imigrační politikou svého manžela. Jinak za ním ale politicky stojí – včetně tvrzení, že minulé volby prohrál podvodem. „Mnoho Američanů má o volbách dodnes pochybnosti. Nejsem jediná, kdo o výsledcích pochybuje,“ popisuje.

V kampani ke knize jasně podpořila jeho znovuzvolení. „Za ty čtyři roky, co byl prezidentem, jsme viděli zemi ve skvělé kondici. Byla bezpečná, prosperovala, a to on vrátí,“ řekla v rozhovoru pro americkou Fox News.

V knize se ale ani slovem nezmiňuje o manželových sexuálních skandálech, propíraných před soudy i v médiích. Ačkoliv v té době mezi nimi jiskra na veřejnosti očividně ochladla, zdá se, že zůstávají spojenci. Trump její knihu pochválil a doporučil ke koupi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Debata viceprezidentů byla plná sporů. Walz a Vance se hádali o Trumpa, migraci i ekonomiku

Tagy: