Někdejší modelka je dnes věrná boxu. Sedláčková prozradila svůj trik na udržení váhy

Jedna z nejlepších českých profesionální boxerek současnosti Lucie Sedláčková

Profesionální boxerka Lucie Sedláčková se v pořadu Denisa za kormidlem rozpovídala o životě v mužském prostředí. Prý zvažovala i přesun od boxu k MMA. Jednou chce mít obrovskou rodinu, v tom jí ale zatím brání kariéra.

S profesionálním boxem začala Lucie Sedláčková ve svých 14 letech, lásku k němu ale našla už dřív. „Bylo mi asi osm a šla jsem dát tátovi dobrou noc. On se zrovna koukal na box a od té chvíle mě to nepustilo,“ líčila. V poslední době ale získává na popularitě MMA. Sedláčková však změnu sportu už nezvažuje. „Jeden čas jsem o tom přemýšlela, protože jsem dostávala zajímavé nabídky a lidi mě dost přemlouvali. Šla jsem si vyzkoušet pár tréninků a neříkám, že mě to úplně nebavilo, ale box je odlišný sport a jsem mu věrná,“ popsala.

V minulosti se Sedláčková věnovala i modelingu. To bylo v době, kdy přecházela z amatérského k profesionálnímu boxu a chtěla si dát chvíli pauzu. „Jak jsem neustále byla v tom mužském prostředí, tak jsem asi toužila i po tom ženském. V 17 letech jsem v jedné modelingové agentuře podepsala dvouletou smlouvu,“ uvedla Sedláčková s tím, že se chvíli věnovala boxu i modelingu najednou. „Bylo to těžké, kolikrát jsem ze sparringu přišla s monoklem. Takže jsme se pak rozhodla jen pro box,“ dodala.

Boxu se věnuje i její přítel Štěpán Horváth. Že se Sedláčková často pohybuje v mužském prostředí, mu prý nevadí. „On je pohodář, je s tím sžitý,“ popsala s tím, že mít partnera z branže je výhoda. „Máme stejný cíl, jsme stejně naladění a máme stejnou filozofii,“ zdůraznila.

S partnerem prý už plánují i děti. „Miluju děti, jednou chci mít obrovskou rodinu. Myslím, že kdybych nesportovala, rodinu už bych měla. Chci ale počkat až po kariéře,“ vysvětlila boxerka, která zápasí v kategorii do 57 kilogramů. Trik v udržení váhy podle ní spočívá v pravidelné a vyvážené stravě. „Spoustu lidí se mi směje, že nejím, ale popravdě jím dost,“ řekla s tím, že po zápase si dopřává i nezdravou stravu.

Sedláčková žila dva roky v Monaku. S Českou republikou se to podle ní nedá srovnávat. „Je to obrovský rozdíl. Svět je tam jiný, žijí tam známé a úspěšné osobnosti. Rozdíl je například v tom, že kdybychom se tady po tréninku chtěli jít najíst do restaurace, tak vezmeme tepláky a jdeme. V Monaku vás ale takhle nepustí dovnitř,“ vysvětluje.

Tagy: