Chlap, který luxuje a žehlí? Asexuální a trapné, myslí si Brodská. Herectví ji nelákalo

Vidět chlapa žehlit je asexuální a dehonestující. Tímto prohlášením některé překvapila oblíbená česká herečka Tereza Brodská v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kde mimo jiné oslavila 55. narozeniny. Následně přiznala, že je ve vztahu submisivní. Mimo jiné se podělila o své vzpomínky z dětství a prozradila, co zapříčinilo hádku mezí její matkou Janou Brejchovou a Jiřinou Jiráskovou.

„Chlap by podle mě neměl luxovat a mýt nádobí. Nejsem feministicky založená, jsem spíš japonská žena. Chlap je chlap. Vidět Herberta, jak žehlí… To je dehonestující, asexuální. Nebo když chlap luxuje, to je trapné, opravdu. Až ke stáru jsem pochopila, že je výborné být ve vztahu submisivní, tedy, že na všechno přistoupíš. Na jakýkoliv návrh. Je to hrozně pohodlné,“ tvrdí Tereza Brodská, která měla podle svých slov tvrdou výchovu.

Od dvanácti let ji vychovával matčin partner, herec Jaromír Hanzlík. „Už ho nechci hanit, není to vkusné. Byl stejně přísný i ke svému synovi. Jaromír je Jaromír. I já jsem byla v pubertě, taky to nebylo jednoduchý. Možná jsem za tu školu nyní vděčná, možná bych jinak byla hrozně protivný parchant a Herbert – manžel – by musel furt jenom luxovat,“ uvažuje umělkyně, která ale herečkou původně vůbec být nechtěla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pagáčová otevřeně o kojení: Vlasy jsem musela ostříhat, prsa mi teď v seriálu vycpávají

„Naši mě většinou brali na natáčení, kde byly bojové podmínky – vstávalo se brzo nebo točilo v mraze, aby mi to znechutili. Herectví mě nelákalo, dodnes neláká,“ uvedla. Ale pak přeci jen přiznala, že je tomu trošku jinak. „Ne, mě to baví, to bych lhala. Ale chtěla jsem dělat veterinu, měla jsem blízko ke zvířatům. Když se po revoluci otevřely veterinární ordinace, chodila jsem kamarádům veterinářům pomáhat. Byla jsem u operací, držela jsem háky, měla noční směny,“ vzpomíná Brodská, dcera herců Jany Brejchové a Vlastimila Brodského.

Svár odstartovala svíčková

„Tatínek rád psal dopisy Jiřině Jiráskové. Když jsem přišla k němu domů a tam byl koš plný rozmačkaných dopisních papírů, tak jsem věděla, že je na ni naštvaný. To bylo v období, kdy se stala ředitelkou. Byly velké kamarádky s mojí maminkou, asi 40 let. Jednou se pohádaly o Vánocích v New Yorku. Jely za Milošem Formanem, byly tam asi 3 týdny,“ líčila herečka.

Připomněla, že hvězdný režisér v USA hostil řadu lidí. „Na Vánoce bylo pozváno asi 22 lidí od Baryšnikova přes Dannyho DeVita nebo Michaela Douglase. Maminku s Jiřinou napadlo, že udělají svíčkovou. Hádaly se u toho, jestli brusinky a citrón patří na knedlíky, nebo na maso. Byla to šílená hádka. Pak spolu dlouho nemluvily,“ prozradila Brodská.

Dalšími hosty, které si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla, jsou herec Lukáš Příkazký, zpěvák Jan Bendig a MMA zápasník Patrik Kincl. Premiérový díl sledujte v úterý 16. května ve 21:35 na Primě.

Tagy: