Havlová prozradila, jak strávila Vánoce, a zavzpomínala na manžela. Lidem poslala přání

Bývalá první dáma Dagmar Havlová strávila Štědrý večer se svou rodinou – dcerou Ninou a vnučkami. Jelikož byl tento rok pro ni hodně pracovní, těší se už na odpočinek. V pořadu Showtime prozradila, jak vnímá konec roku a lidem prostřednictvím televizní kamery poslala i krátké blahopřání.

„I když se blíží konec roku, nebilancuji a ani nemám žádná přání. Všechno je tak, jak má být,“ řekla Havlová v rozhovoru pro pořad Showtime a přiznala, že si nikdy ani nedává žádné cíle, které by si předsevzala. „Nejsem moc plánovací typ. Opravdu se nechávám unášet osudem,“ doplnila.

Letošní rok byl pro Havlovou úspěšný, zejména po pracovní stránce. Natočila několik filmů a úspěchů se dočkala i na poli své Nadace Vize 97. „Otevřeli jsme krizovou linku pro oběti domácího násilí,“ pochlubila se.

V rozhovoru Havlová vzpomněla i na svého zesnulého manžela Václava Havla. „Měl moc rád Vánoce a všechno muselo být tip ťop, takže jsem měla spoustu starostí – uklízení, vaření, čištění, pucování,“ prozradila manželka prvního českého prezidenta.

Vánoční dárky Havlová možná i kvůli tomu rozhodně nepořizuje na poslední chvíli. Naopak. Nakupuje v průběhu celého roku. „Občas se stává, že si ani nevzpomenu, že jsem je koupila. Dárky pro vnučky jsem raději dala dopředu dceři, aby je schovala,“ uvedla Havlová s tím, že malou pozornost pod stromeček dostávají i její milovaní psi – boxerka Grace a buldoček Charlie. „Ihned si je vyčuchají a neomylně vyhrabou pod záplavou dárků pro vnučky. Během štědrovečerní večeře zas loudí u stolu,“ doplnila herečka.

Lidem pak poslala krátké přání. „Přeji všem hlavně zdraví, pohodu, lásku a klid v srdcích a duši. To je asi to nejdůležitější, co bych mohla popřát,“ vzkázala s úsměvem.

Tagy: