Bartoška míří do Karlových Varů. Z nemocnice odchází pln sil, prozradili pořadatelé festivalu

Herec a prezident filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška

TK k 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Jiří Bartoška se zúčastní Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Radostnou zprávu oznámil výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha. „Pan Bartoška přijede do Karlových Varů ve středu nebo ve čtvrtek. Z nemocnice odchází pln sil, je v pořádku. Na festival se těší,“ popsal Mucha aktuální zdravotní stav prezidenta festivalu.

Ačkoliv Bartoška do Karlových Varů zamíří, jeho přesný program dosud není známý. „Vše se bude řešit po příjezdu. Z nemocnice ale odchází pln sil, je v pořádku a těší se na festival,“ uvedl Mucha. Následně připomněl, že v pátek při slavnostním zahájení lidé poprvé uslyší znělku, kterou letos připravil herec Johnny Depp a bude ji sdílet na svých sociálních sítích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme Robin Wrightová, známá z Forresta Gumpa

Pořadatelé stejně tak prozradili detaily k příjezdu zahraničních hvězd. „Russel Crowe zde bude do neděle. V pátek má se svou skupinou Indoor Garden Party koncert, v sobotu bude uvádět film Master & Commander. Následně se plánuje účastnit tradičních akcí a v neděli odjíždí,“ sdělili organizátoři.

McGregor dorazí „na otočku“

V pátek, tedy v den zahájení 57. ročníku festivalu, by do Česka měla dorazit také švédská umělkyně a držitelka Oscara Alicia Vikanderová. „Během zahájení převezme Cenu prezidenta festivalu, její film je zahajovací. Zůstane zde do neděle,“ pokračovali. S koncem týdne odjede i herec a producent Ewan McGregor, který do Karlových Varů dorazí v sobotu.

„Jede z plného nasazení, natáčí televizní seriál, kde je i producent. Bylo to jeho dlouhodobým cílem, aby sem přijel, a byl šťastný, když tuto možnost dostal. Svůj nový film, na němž pracoval se svou dcerou, uvede v sobotu ve 22:30,“ přiblížili pořadatelé. Herečka Robin Wrightová pak přijede během týdne. „Je jedním z hostů slavnostního zakončení. V pátek 7. července bude od 14:00 uvádět svůj film Princezna nevěsta – pohádku, již si sama vybrala,“ dodali.

Výkonný ředitel festivalu doplnil, že rozdíl mezi loňským a letošním ročníkem bude znatelný. „Každý festival je živý organismus. Loni byla znát obava lidí ze Západu z války na Ukrajině a strach jet do východní Evropy. To se letos velmi změnilo,“ doplnil Mucha.

Již 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se koná od 30. června do 8. července. Pro fanoušky je nachystáno 143 celovečerních, převážně hraných, ale i dokumentárních snímků. Loni se festivalu účastnilo více než 10 tisíc návštěvníků a tradičně se prodalo více než 100 tisíc vstupenek. Ti, kteří se v době konání akce do Karlových Varů vydají, budou mít možnost vidět jak výše uvedené celebrity ze zahraničí, tak řadu umělců z tuzemska.

Tagy: