Piers Morgan odhalil jména „královských rasistů“. Britové mají právo je znát, řekl

Piers Morgan

Odhalení rasisté v královské rodině

Jména dvou členů britské královské rodiny, kteří měli mít rasistické poznámky vůči Archiemu, synovi prince Harryho a jeho manželky Meghan, jsou venku. Odhalil je britský moderátor Piers Morgan ve své online show. Moderátor se domnívá, že má britská veřejnost právo znát pravdu

Ve středeční talkshow Piers Morgan Uncensored moderátor uvedl, těmito osobami má být král Karel III. a Catherine, manželka prince Williama, který v budoucnu převezme trůn po svém otci. Odkazuje na nizozemský překlad knihy s názvem Endgame autora Omida Scobie, kde jména viníků omylem vyšla, informoval magazín Page Six.

ČTĚTE TAKÉ: William vypouštěl špínu na Harryho, tvrdí nová kniha. Přátelé následníka trůnu to popírají

Autor Omid Scobie tvrdí, že jména těch, kteří se dotazovali, zná, ale v knize se neobjevila z obav před následky. Spisovatel tvrdí, že mu zákony Spojeného království nepovolují sdělit, o koho se jedná, napsal web Mirror. V žádných překladech se jména neobjevila, až na nizozemskou verzi. Kniha se dokonce začala tisknout. Když se přišlo na to, co se stalo, tisk se přerušil, aby se text mohl opravit. Na utajení jmen už bylo pozdě.

Během středy britská média přiznala, že již obě jména zná, ale nechtěla je zveřejnit. Morgan zveřejnění jmen argumentoval tím, že Britové by měli vědět, koho konkrétně autor Omid Scobie ve své knize označuje za rasisty. Také dodal, že tvrzení Scobieho jsou smyšlená a lživá. Zveřejnění podle jeho názoru rozdmýchá debatu, která se nakonec dobere kýžené pravdy.

Meghan Markleová se o narážkách ze strany členů královské rodiny mířených na barvu kůže syna Archieho poprvé zmínila v rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou v roce 2021.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trávníček se vrátil na zámek z Popelky. Vzpomínal na tuhý mráz i sníh z polystyrenu

Tagy: