Šokující odhalení v královské rodině. Meghan odtajnila, kdo jsou „rasisté“ i další záhady

Rivalita za zdmi Buckinghamského paláce, pošramocené rodinné vztahy i důvody, proč Harry s Meghan museli opustit Frogmore Cottage, přetřásá kniha Endgame novináře a spisovatele Omida Scobieho. Ten například tvrdí, že Meghan králi prozradila, kdo měl mít rasistické poznámky před narozením syna Archieho. Scobie píše o tom, jak král Karel III. odmítl pozvání na křtiny nejmladší vnučky, či o tom, jak moc špatné vztahy panují mezi Catherine a Meghan.

V publikaci se píše, že Meghan obvinila dva členy královské rodiny z rasismu kvůli jejich obavám ohledně barvy pleti prvorozeného dítěte – prince Archieho.

ČTĚTE TAKÉ: William vypouštěl špínu na Harryho, tvrdí nová kniha. Přátelé následníka trůnu to popírají

Meghan měla jména dvou členů rodiny uvést v soukromých dopisech adresovaných králi Karlu III. Dopisy byly údajně odeslány na jaře roku 2021 poté, co se uskutečnil rozhovor s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou. Autor knihy tvrdí, že jména zná, ale v knize je neprozradil. „Zákony ve Spojeném království mi brání sdělit, o koho se jedná,“ cituje web Mirror Omida Scobieho.

Když se konaly začátkem letošního roku v Kalifornii křtiny princezny Lilibet, král Karel III. nedorazil. Autor knihy tvrdí, že britský monarcha pozvánku obdržel, nicméně ji odmítl kvůli svému časovému rozvrhu. Navzdory tomu, že se oslavy nezúčastnil, v knize se píše, že Harry a Meghan krále pravidelně informují o tom, co jeho nejmladší vnoučata dělají, a neustále mu posílají nové fotografie dětí.

Přestože jsou princezna z Walesu a Meghan švagrové, nikdy si moc nerozuměly a nyní prý nemají žádný vztah. Scobie píše, že od roku 2019 spolu obě ženy neprohodily ani slovo, přičemž Catherine se pokaždé rozklepe, když se o vévodkyni ze Sussexu mluví. V knize se píše, že manželka prince Williama vycítila v Meghan sokyni. „Strávila více času mluvením o Meghan než s ní,“ píše autor.

Princ Harry v knize pamětí, kterou sepsal, popsal napjatý vztah své manželky s Catherine. Před svatbou se například pohádaly kvůli šatům pro družičky, což Meghan rozplakalo. Catherine se měla ušklíbnout poté, co si partnerka Harryho od ní půjčila lesk na rty.

V knize Omida Scobieho se uvádí, že Harry neměl tušení o špatném zdravotním stavu královny Alžběty II., zatímco se rodina už připravovala na její poslední hodiny, napsal web Sky News. Dále je tam také část věnovaná korunovaci, respektive nerozhodnosti krále Karla III., zda má svého mladšího syna na ceremonii pozvat.

Za vystěhováním Meghan a Harryho z Frogmore Cottage měla být princezna Anna. To ona prý totiž přesvědčila svého bratra Karla III., aby přiměl Harryho k opuštění britského domova, který páru věnovala zesnulá královna jako svatební dar.

Královská rodina se k žádnému z tvrzení uvedených v knize nevyjádřila, přestože se útočí na několik jejích členů. Blízcí přátelé prince Williama dílko označili za konspirační teorie převlečené za fakta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trávníček se vrátil na zámek z Popelky. Vzpomínal na tuhý mráz i sníh z polystyrenu

Tagy:
Velká Británie britská královská rodina Alžběta II. princ Harry Meghan Markleová Meghan Markle královská rodina princezna Anna Frogmore Cottage Omid Scobie Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Archie Mountbatten-Windsor Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová