Marie Rottrová chystá velkolepý koncert. Playlist zatím nemá, hosta prozradila jen jednoho

Marie Rottrová bude mít v prosinci koncert v pražské O2 areně.

Rozhovor se zpěvačkou Marií Rottrovou

Zpěvačka Marie Rottrová chystá velkolepý koncert v pražské O2 areně. Jak přiznala v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS, ačkoli je koncert za dveřmi, pořadí svých písní zatím nachystané nemá. Prozradila však jméno jednoho z hostů, který s ní vystoupí – konkrétně by to měl být Petr Němec, se kterým zpívá duety. Také zavzpomínala na svého kolegu, zesnulého zpěváka Karla Černocha. Dále promluvila o tom, jestli se cítí více jako doma v Praze, či v Ostravě.

Oblíbená česká umělkyně Marie Rottrová připravuje pro své fanoušky koncert v pražské O2 areně. Myšlenka uspořádat vystoupení právě tam vznikla, když měla zpěvačka oslavovat své kulaté narozeniny. „Tenhle koncert jsme chtěli udělat k mým osmdesátinám, jenže do toho přišel covid,“ nastínila v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Tereza Černochová plní sen zesnulému otci. Vedle Rottrové se občas hanbím, přiznala zpěvačka

Ačkoli je koncert propagován jako velkolepá oslava narozenin, Rottrová jej sama takto nevnímá. Než koncerty se totiž mnohem raději obdarovává něčím jiným. „Pro mě to není dárek k narozeninám. Já se obdarovávám klidem. Takové velké vystoupení mi určitě nepřinese klid,“ řekla úsměvně.

Vystoupení ve vysočanské areně se uskuteční 28. prosince, tedy nedlouho po Vánocích. Aby se mohla plně soustředit na koncert, o vánočních svátcích jí bude hodně pomáhat rodina. „Můj syn se postará o Štědrý den, já budu dělat maximálně bramborový salát. Rodinu poprosím, aby byla shovívavá,“ vysvětlila Rottrová.

Fanoušci mohou očekávat jistě některé zajímavé hosty, jejichž jmény se budou muset nechat překvapit. Marie Rottrová drží zatím vše v utajení a dosud se podělila pouze o jedno jméno. „Prozradím jenom Petra Němce. S ním jsem začala točit duety. Diváci si ho užijí, jezdí se mnou pár roků na koncerty. Budeme tam mít i smyčce. Další hosty prozrazovat nebudu,“ uvedla zpěvačka.

Do koncertu už nezbývá moc času, přesto však nemá Rottrová stále vymyšlený časový harmonogram písní. „Abych se přiznala, playlist na koncert ještě vůbec nemám poskládaný. Už to mám v hlavě, jelikož nás budou doprovázet smyčce, zařadím tam písničky, které s tím budou hrát pěkně,“ prozradila muzikantka známá hity, jako jsou Měli jsme se potkat dřív či Řekni, kde ty kytky jsou. Nebojí se však, že by něco nemělo klapnout. „Času je dost, budu tam zpívat se svojí kapelou, se kterou mám repertoár stokrát nazkoušený a odehraný, takže to nebude žádný problém. Bude tam něco navíc, ale to budeme ještě konzultovat,“ myslí si.

Marie Rottrová má dva dospělé syny, Vítka a Martina. Oba jsou hudební skladatelé a i oni jí pomáhají s nadcházejícím koncertem. „Se syny se určitě radíme, ještě jsme přizvali hudebního režiséra a budeme to dělat společně,“ pronesla s tím, že se ji návštěvou koncertu chystá podpořit celá rodina.

Oblíbenou písničku nemá

Mnozí hudebníci mají své oblíbené skladby, Marie Rottrová však není jednou z nich. Své písničky miluje všechny stejně. „Favority ze svých písniček nemám. Všechny je beru jako moje děti a když ji momentálně zpívám, tak k ní mám vztah stejný jako k té další. Samozřejmě Lásko, voníš deštěm je písnička, kterou většinou zpívám na závěr a do toho dám úplně všechno,“ svěřila zpěvačka.

Jednou z velmi populárních skladeb je Řeka lásky. Tu si v podstatě vyprosila od svého kamaráda a textaře Jaroslava Wykrenta. „Vznikala postupně, napsal ji Jaroslav Wykrent, který mi napsal spousty hitů. On si tu písničku v podstatě psal pro sebe, postupně jsem ji nasávala a hrozně se mi líbila. Diskutovala jsem s ním, že bych ji chtěla zpívat, a nakonec mi ji věnoval. Jsem hrozně ráda, protože ji mám v oblibě a i on ji zpívá na svých koncertech,“ vysvětlila.

V minulosti zpívala často také v angličtině. S tím však později přestala. „Zpívala jsem v angličtině v době, kdy byl konec šedesátých let, bylo to všechno takové volnější. Dokonce jsme jezdili zpívat do Německa a Švýcarska. Až v roce sedmdesát se to všechno stáhlo. A byl i požadavek na agentuře a v rádiu zpívat české písničky. Dokonce si určili, kolik procent písniček se bude vysílat v angličtině a kolik v češtině. Zpívala jsem po tom hlavně česky, ale také proto, že mi začali čeští autoři nabízet strašně krásné písničky s moc hezkými texty. Byla to moje iniciativa, že jsem chtěla zpívat česky,“ rozpovídala se.

Zpěvačka promluvila také o tom, na které spolupráce ze své kariéry vzpomíná nejraději. „Určitě ze začátku to byl Vláďa Čort, ostravský textař, jenž mi psal všechny texty k soulovým písničkám, kterými jsem začínala v ostravském rádiu a se skupinou Flamingo. Později se připojil Pavel Vrba, který začal psát také super texty na tuhle muziku. Pak Jiřina Fikejzová, Zdeněk Borovec a pokračovalo to Jaromírem Nohavicou. A o něco později můj syn, první písničku mi napsal v osmdesátých letech,“ zavzpomínala.

Vzpomínka na Karla Černocha

Zanedlouho vystoupí Marie Rottrová v Kongresovém centru na koncertě pro zesnulého zpěváka Karla Černocha k jeho osmdesátinám. S hudebníkem si byli velmi blízcí. „Na koncertu Karla Černocha zpívám pozítří, to znamená ve středu prvního listopadu. Byl to skvělý zpěvák, natočili jsme spolu skvělé duety. Třeba krásnou písničku Pár slov, pár kroků, pár gest, která se nám hodně povedla. Je hodně živá. Dodnes si pamatuji, jak jsme to spolu zpívali. S Karlem jsme zpívali naproti sobě, a jak jsme nekoukali do textu ani do not, strašně jsme ji prožívali. V ní je taková živočišnost, mám hrozně ráda tuhle písničku,“ vzpomínala.

„Měl smysl pro humor, byl skvělý, měla jsem ho moc ráda,“ doplnila Rottrová.

Víc doma se cítí v Praze

Rottrová pochází z Ostravy. V minulosti byla přemlouvána, aby se přestěhovala do Prahy, ona ovšem dlouho nechtěla. Až po roce 1985 se rozhodla nastěhovat do hlavního města. „Teď už se cítím více doma v Praze. Když přijedu do Ostravy, tak se tam také cítím doma, ale jinak. Rodinu, děti a vnoučata mám v Praze, takže je to můj domov. Dnes je ale úplně jedno, kde člověk bydlí, protože svět se tak zmenšil, internetem a dálnicí a rychlými auty, takže je to jedno,“ upozornila.

V životě ji ovlivňovali hlavně muži, ať už v práci, tak i manželé. „Mám dva syny, takže mě muži ovlivňují pořád, ale naštěstí mám v rodině i ženský element, a to v podobě dvou malých holčiček. Jsem nadšená, holčičky jsou jiné,“ rozplývala se.

V současné době žije ve spokojeném vztahu. „Muž mě okouzlil gentlemanstvím. Jako byl vzpomínaný Karel Černoch gentleman, tak můj muž je také. Nosí mi kytky, otevírá mi dveře u auta, je – až mi připadá – staromódní, je to hezké,“ naznačila moderátorce.

Velkou zálibou je pro Rottrovou zahradničení. Manžel ji k tomu ale už moc nepouští. „To je pravda. Rozdělili jsme si to, já více vařím a on je více na zahradě,“ zakončila.

Tagy: