Vztah britských princů je nenávratně zničen, míní expertka. Harryho trable má za triviální

Vztah britských princů Williama a Harryho je nyní nevyléčitelný, řekla královská expertka Jennie Bondová magazínu OK!. Harry tento týden zavítal do Spojeného království při příležitosti desátého výročí Invictus Games – jde o jeho první návštěvu země od momentu, kdy princezna Kate oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina. „Pochybuji, že by se právě teď William chtěl zabývat Harrym,“ vysvětlila Bondová, proč se bratři nesetkají.

Šance na usmíření Williama a Harryho je podle Bondové takřka nulová. A to i v době, kdy by měla rodina držet spolu – Williamova žena Kate podstupuje léčbu rakoviny.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate porušila tradici. Narozeninovou fotku Charlotte zveřejnila proti zvyklostem

„Zdá se, že Williamův vztah s bratrem je zničený,“ uvedla bývalá redaktorka BBC a královská expertka Jennie Bondová pro magazín OK!.

Role sourozenců se prý po diagnóze Kate obrátily. „Dříve to byl Harry, kdo byl obětí a chtěl omluvu za všechny domnělé křivdy způsobené královskou rodinou. V kontextu nemoci se jeho stížnosti zdají být naprosto triviální, dokonce i jemu samotnému, když William a Kate čelí vážné zkoušce,“ nastínila královská komentátorka.

Kate a William podle Bondové nyní nemají vůli ani sílu se postavit jiným problémům, než je rakovina.  „Pochybuji, že by se právě teď chtěli zabývat Harryho problémy. Otázka je, jestli vůbec někdy budou chtít,“ konstatovala.

Princ Harry je v Londýně při příležitosti desátého výročí Invictus Games – charitativní sportovní akce, kterou vévoda ze Sussexu v roce 2014 spoluzakládal.

Podle jeho mluvčího se nesetká ani s nemocným otcem, králem Karlem III., jemuž byla rovněž diagnostikována rakovina. Britský deník Daily Mail dodal, že král má příliš nabitý program.

„Vévoda chápe otcův diář plný závazků a doufá v brzké setkání,“ pronesl mluvčí. Že si britský monarcha nenajde čas na syna, považuje za známku hluboké rodinné krize. „Můžeme usuzovat, že i jejich vztah je nenávratně ztracen,“ doplnila.

Zatímco princ Harry pobývá ve Spojeném království, jeho manželka Meghan Markleová zůstala i s dětmi v kalifornském Montecitu, kam se pár před několika lety odstěhoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy:
rakovina princ Harry Meghan Markle královská rodina Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu