Vyvraždění rodiny v Michalovcích jako akt lásky. Kriminalista popsal mrazivou verzi tragédie

Slovensko už několik dní vstřebává strašlivou tragédií v Michalovcích. V panelákovém bytě našla policie usmrcený manželský pár a jejich dvě náctileté děti. Vraždil otec a podle zkušeného kriminalisty mohl své nejbližší zabít paradoxně z lásky.

Nehybná těla dětí – 14leté dívky a o dva roky mladšího chlapce – a maminky našli policisté v úterý večer ležet v ložnici na posteli, přičemž byla přikryty dekou. Otce objevili v pracovně, kde seděl na židli bez známek života. Právě podnikatel, s křestním jménem Stanislav, v obtížné životní situaci vyvraždil svou rodinu a poté se sám zastřelil.

„Jednou z možností je, že otec se rozhodl spáchat sebevraždu a nenechat v tomto špatném zkorumpovaném a zločinném světě lidi, které miluje. V takovém případě by to mohla být kombinovaná vražda se sebevraždou a vražda by mohla být z lásky,“ nastínil pro Nový čas kriminalista Matej Snopko.

Podle Snopkových zkušeností se v takovém extrémním případě pachatel neptá rodinných příslušníků, zda s ním souhlasí. „Někdy dojde na situaci, že v rodině to neklape, v takovém případě se pachatel rozhodne, že manželka a děti nebudou patřit nikomu,“ uvedl dále.

Upozornil také na to, že někteří pachatelé kombinující vraždu se sebevraždou zanechají dopis na rozloučenou, případně zvukový záznam. Dopis se našel i v tomto případě, a to poblíž vchodu do bytu.

Původní varianta byla taková, že na své nejbližší muž také namířil zbraň, vypálil a pak ji obrátil proti sobě. Podle informací TV JOJ bylo ale vše zřejmě jinak. Erika, Zuzana a Martin totiž neměli na tělech žádná vnější poranění a podle slovenské televize proto byli zřejmě otráveni nebo udušeni.

Před třemi truhlami jsem ještě nestál

V sobotu dopoledne se příbuzní naposledy rozloučili s oběťmi obrovské tragédie. Děti byly spolu s maminkou Erikou pochovány v Ladomírově, odkud žena pocházela. Web Jeden deň plus napsal, že na pohřbu nechyběl ani ředitel a učitelky michalovské základní školy, kterou nebohé děti navštěvovaly. Smuteční a pohřební obřady začaly v osm ráno v místním pravoslavném kostele mší svatou. Vedli je dva kněží, jeden z nich byl Eričin kamarád.

„Před třemi truhlami jsem ještě nestál,“ začal svou řeč farář a utíral si slzy z očí. „Sám nevím, co říct a jak říct,“ konstatoval s rozpaky. O Erice řekl, že ji znal od dětství, byla jednou z těch, která tvořila jeho mládí. „Pak odešla do Ameriky, vrátila se, křtil jsem obě její děti,“ pokračoval v řeči i pláči.

Třiapadesátiletý Stanislav měl zavraždit svou rodinu v neděli 15. ledna. V sobotu je ještě viděli sousedé. V neděli se už s jeho dětmi a manželkou nedalo spojit přes internet. V pondělí děti nepřišly do školy a nebyly ani dostupné v online prostoru. V úterý však jejich vrah ještě žil, kolem jedenácté dopoledne ho viděli soused bydlící naproti.

Tagy: