Zvrat u masakru rodiny v Michalovcích. Stanislav zřejmě nestřílel, na povrch vyplouvá i motiv

V případu mrtvé čtyřčlenné rodiny z Michalovců, který od úterka vyšetřují slovenští policisté, se stále objevují nové informace. Původně se předpokládalo, že třiapadesátiletý Stanislav T. svou manželku a dvě děti zastřelil a pak obrátil zbraň proti sobě. Teď se ale zdá, že vše bylo jinak. Manželka a dva potomci měli zemřít dříve a jiná měla být také příčina jejich smrti.

Slovenští policisté v úterý našli v bytě ve východoslovenských Michalovcích těla čtyřčlenné rodiny. Podle prvotních informací měl otec rodiny nejprve zastřelit svou manželku Eriku i děti Zuzanu a Martina a následně obrátit zbraň i proti sobě. Podle informací TV JOJ bylo ale vše zřejmě jinak. Erika, Zuzana a Martin totiž neměli na tělech žádná vnější poranění a podle slovenské televize proto byli zřejmě otráveni nebo udušeni.

Konkrétní příčinu smrti však přinese až policejní vyšetřování. „V rámci vyšetřování nebylo dosud prokázáno, jakým způsobem byl obzvláště závažný zločin spáchán,“ řekla košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Matka dětí nereagovala

Mluví se také o tom, že Stanislav žil v bytě s těly ostatních členů rodiny několik dní. O matce a dětech totiž od víkendu nikdo neslyšel. „V pátek jsme byli ve škole, v sobotu napsala, od neděle ale nereagovala na zprávy. Stejně jako její máma a bratr,“ svěřila se webu tvnoviny.sk spolužačka Zuzany.

Na možné dřívější úmrtí upozorňuje také web topky.sk, který uvedl, že těla Eriky, Zuzany a Martina byla nalezena v posteli přikrytá dekou, zatímco Stanislavovo tělo policisté našli na druhém konci bytu. Měl sedět v křesle s rukam v klíně a zbraň, kterou se zastřelil, ležela na zemi.

Podle dosavadních informací měl Stanislav navíc svůj čin dopředu plánovat, jelikož z internetu údajně smazal veškeré zmínky o své rodině, včetně fotografií, účtů na sociálních sítích a videí. Na místě činu také zanechal dopis.

Co přesně bylo motivem ohavného činu, zůstává nejasné. Stanislav se měl ale potýkat s finančními problémy. Podle tvrzení sousedů jeho manželka navíc uvažovala o rozvodu.

Tagy: