Skončí mi svět, křičel zdrogovaný řidič se zákazem řízení. Rozběhl se hlavou proti autu

Zdrogovaný řidič narazil hlavou do auta, strážníci ho spoutali.

Zfetovaný řidič v Praze

Strážníci v Praze zastavili řidiče, který si při jejich kontrole začal ubližovat. Dokonce se rozeběhl hlavou proti autu. Hlídka totiž přišla na to, že muž nemá za volantem co dělat, a ještě k tomu řídil pod vlivem drog.

Pro strážníky to byla služba jako každá jiná. Následoval scénář, který se opakoval už mnohokrát. Hlídku na sebe upozornil řidič osobního vozidla sám. „V ulici K Žižkovu si hlídka všimla nejistě jedoucího stříbrného vozidla. Na její výzvu řidič okamžitě zareagoval a zastavil,“ sdělila mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Pořádné divadlo ale začalo ve chvíli, když hlídka chtěla, aby jí šofér ukázal doklady. Předložit mohl 24letý muž možná tak občanský průkaz, ale ne doklad, kterým by se prokázal, že smí vyrazit s autem na silnici. Strážníci rychle zjistili, že řidič za volantem nemá vůbec co dělat. Měl totiž vyslovený zákaz řízení a ne jednou, dokonce čtyřikrát.

Prosil na kolenou

Následovaly testy na drogy a alkohol. Dechová zkouška byla negativní, to se však nedalo říci o testu na drogy. „Jakmile bylo zřejmé, že je řidič skutečně pod vlivem návykových látek, začal křičet, že mu končí svět, protože ho zavřou, ale on musí chodit do práce a živit své dvě děti,“ přiblížila Seifertová. Muž si před strážníky nejdříve klekl a prosil je, aby ho nechali odjet.

To mu však nevyšlo, a tak začal vyhrožovat, že si ublíží. Hned na to se rozeběhl hlavou proti auto a narazil do něj. Strážníkům tak nezbylo nic jiného než řidiče spoutat dříve, než si skutečně ublíží. Skončil na policejní služebně a za řízení pod vlivem drog mu hrozí i vězení.

Tagy: