Škrtil ji a zmlátil, žena později zemřela. Vrah stráví za mřížemi 14 let

Muž, který v roce 2015 v Litvínově brutálně napadl ženu, půjde za vraždu na 14 let do vězení. Tehdy osmnáctiletou ženu škrtil a několikrát ji praštil do hlavy, ta na následky útoku po několika měsících zemřela. Policisté útočníka dopadli teprve začátkem loňského roku díky testům DNA, napadení totiž nemělo žádné svědky. Rozsudek krajského soudu je pravomocný.

Soudní proces byl rychlý. Pachatel sice v pondělí u soudu tvrdil, že brutální napadení byla sebeobrana, soudce v Ústí nad Labem mu ale zjevně neuvěřil a poslal ho za vraždu na 14 let do vězení se zvýšenou ostrahou.

Ve vězení už přitom seděl za znásilnění. Teď dostal od soudu souhrnný trest i za vraždu. Možná to zní zvláštně, ale právě kvůli sexuálnímu deliktu Jaroslava K. kriminalisté dopadli i v souvislosti s vraždou.

Případ zbité ženy ústečtí kriminalisté řešili od srpna 2015. Protože se ale tragédie odehrála na odlehlém místě v litvínovském lese, chyběl jakýkoli svědek. Pachatel ženu surově zmlátil pěstmi a škrtil ji. Bezvládnou ji pak v lese našli kolemjdoucí. Žena měla v obličeji modřiny, z hlavy jí tekla krev a nebyla schopná mluvit – podle svědků vydávala pouze chrčivé zvuky.

Napadenou převezla záchranná služba do nemocnice, na následky těžkého poškození mozku ale později zemřela. Selhaly jí dechové a oběhové funkce. Policisté měli celou řadu podezření, s útočníkem ale žena do té doby neměla přijít do styku, proto pátrání trvalo několik let. Kriminalisté u ní sebrali stovky vzorků DNA.

O několik let později kriminálka vyšetřovala znásilnění. Jedním z podezřelých byl právě Jaroslav K. Ze znásilnění ho policisté usvědčili a právě díky vzorkům DNA mu prokázali také vraždu dívky z Litvínova. Motiv ale stále není jasný. Odsouzený podle znaleckých posudků netrpí žádnou sexuální deviací.

Tagy: