Lhář, podvodník a ikona antivaxerů. Slavný moderátor oslavoval deportaci Djokoviče

Deportace Novaka Djokoviče z Austrálie udělala radost britskému moderátorovi Piersi Morganovi.

Djokovič opustil Austrálii

Novak Djokovič usedl do letadla, aniž by v Austrálii odehrál jediný zápas. Vyústění ságy plné zvratů někteří lidé kritizují, jiní kvitují, či dokonce oslavují. Do skupiny, které vyhoštění tenisové světové jedničky vyloženě udělalo radost, patří britský moderátor Piers Morgan. Deportaci srbského hráče okomentoval slovy o „lháři“ a „podvodníkovi“.

Srb, o kterém v posledních dvou týdnech mluvil celý svět, aniž by nastoupil na kurt, v neděli definitivně prohrál soud o zrušené vízum. Šance neočkovaného Djokoviče obhajovat titul na Australian Open a získat rekordní 21. trofej z grandslamu skončily v troskách.

Jednomyslné rozhodnutí federálního soudu s radostí přivítal slavný britský moderátor Piers Morgan. „Covidový podvodník, lhář v imigračních formulářích a antivaxerská ikona Novak Djokovič neuspěl s odvoláním u soudu proti deportaci a bude vyhoštěn z Austrálie, aniž by nastoupil na Australian Open. V pořádku,“ napsala 56letá televizní tvář.

U mnoha kolegů v tenisové komunitě často našel Djokovič zastání. Například známý bouřlivák a rodák z Canberry Nick Kyrgios nesdílel v Austrálii populární přání, aby vláda s rodákem z Bělehradu zatočila. Kyrgios opakovaně jednoho z nejlepších hráčů historie bránil. A ještě předtím, než v neděli soud rozhodl, napsal, že pokud bude moct Djokovič na Australian Open nastoupit, chce, aby celý turnaj vyhrál.

Za Djokovičem stojí například i francouzská tenistka Alizé Cornetová nebo Kanaďan Vasek Pospisil. „Co se týče tohohle bordelu, je to politicky motivované, což je evidentní, protože se blíží volby. Tohle není jeho chyba, on na nikoho netlačil a nevytvořil si vlastní pravidla,“ přidal svůj pohled Pospisil. Vyhoštěný muž se totiž do Austrálie vydal na základě výjimky, kterou mu udělil tamní tenisový svaz.

Djokovič finální verdikt respektoval, byť za „extrémního zklamání“. A jen pár hodin po skončení soudu odletěl z Melbourne. Ve vyjádření poznamenal, že se v posledních dnech cítil dost nepohodlně kvůli tomu, jaká pozornost k němu směřovala.

„Chtěl bych popřát hráčům, turnajovým funkcionářům, zaměstnancům, dobrovolníkům a fanouškům, ať se Australian Open vydaří. A rád bych poděkoval své rodině, přátelům, týmu, fanouškům, mým kolegům Srbům za pokračující podporu. Všichni jste pro mě byli velkým zdrojem síly,“ vzkázal a dodal, že si nyní chce dopřát čas, aby si odpočinul a psychicky se zotavil. Později poskytne rozsáhlejší vyjádření.

Kvůli tomu, že přišel o víza, mu hrozí až tříletý zákaz vstupu do Austrálie.

Tagy: