Sledujte ZÁZNAM Nového dne s Prymulou: Máme se připravit na další zpřísnění opatření?

V nemocnicích je s covidem téměř 1 300 pacientů, nejvíce od 17. května. Stejně tak se každým dnem zvyšují i počty nakažených. Počet hospitalizovaných v těžkém stavu ale mírně klesl na 167 lidí. Opravdu se epidemie vymkla kontrole? A jak aktuální vývoj hodnotí epidemiolog Roman Prymula? Rozhovor můžete sledovat od 8:15 na CNN Prima NEWS nebo na našem webu.

„Dá se říct, že pandemie se vymkla kontrole. Nárůsty nových případů jsou opravdu vysoké, na začátku listopadu budou atakovat 10 tisíc. Roste procento pozitivních testů, je trojnásobek nad bezpečnou hranicí,“ prohlásil prezident České lékařské komory (ČLK) Milan Kubek ve vysílání CNN Prima NEWS.

Jsou tato slova na místě a není na čase přistoupit k povinnému očkování? Nejen na tyto otázky v pořadu Nový den odpoví epidemiolog Roman Prymula. Rozhovor můžete sledovat od 8:15 na CNN Prima NEWS nebo na našem webu. S expertem probereme i to, zda je potřeba zpřísňovat některá opatření.

Už nyní vláda přistoupila k různým restrikcím. Od listopadu se přestávají neočkovaným proplácet antigenní i PCR testy. Ovšem vyjma dětí a těch, kteří se ze zdravotních důvodů nemohou nechat očkovat. „Je vidět, že když se podmínky zpřísní, zájem o očkování roste. Pozitivní motivace se z velké části vyčerpaly,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Tagy: