Sledujte Partii Plus se Zdechovským a Jermanovou: Přinesou klimatické závazky zdražování?

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a europoslankyně Jarmila Jermanová (ANO)

Sledujte Partii se Zdechovským a Jermanovou

Vláda bude pravděpodobně příští týden projednávat trojici dokumentů spojených se Zelenou dohodou pro Evropu. Mnozí opoziční politici „český Green Deal“ kritizují a varují před možným zdražováním benzínu nebo vytápěním uhlím. Nejen o tomto tématu budou diskutovat v pořadu Partie Plus na CNN Prima NEWS nově zvolení europoslanci Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Jarmila Jermanová (ANO). Pořad můžete sledovat v neděli 21. července od 11:00 prostřednictvím tohoto článku nebo na CNN Prima NEWS.

Hrozí českým domácnostem další vlna zdražování? Kvůli rozšíření systému emisních povolenek, které by mělo odstartovat v roce 2027, mohou zdražit pohonné hmoty až o 10 korun. Lidé s domácím kotlem na uhlí si připlatí až o třetinu více.

K TÉMATU: Budou mít plamenné projevy, vliv žádný, hodnotí bývalé tváře ANO Babišův debakl v Bruselu

Mnozí kritici strategických dokumentů souvisejících s dodržováním klimatických cílů se proti návrhům ostře vymezují. Europoslanec Zdechovský však připomíná, že směřování zelené transformace je možné na půdě europarlamentu změnit lepším směrem.

„Zákonodárci mohou přijít s nápady, jak celý koncept upravit. Bojovat budeme hlavně proti byrokracii,“ podotkl. Jermanová namítla, že opoziční subjekty se hodlají proti vládnímu plánu postavit. Tématem bude i výběr českého zástupce na post eurokomisaře.

Sledujte pořad Partie Plus již v neděli 21. července od 11:00 na CNN Prima NEWS, Primě nebo v tomto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: ANO chce rozbít EU domeček, tak ho tam nepustí, řekl Dvořák. Vraťte se do reality, opáčil Havlíček

Tagy: