Sledujte speciál České zájmy v Evropě. Jaké výzvy čekají na nové poslance europarlamentu?

Evropský parlament

Sleduje speciál České zájmy v Evropě (24. 4. 2024)

Evropský parlament čeká poslední schůze zákonodárců před klíčovými volbami do tohoto orgánu. V jakém stavu je Evropa a zejména Česko? A jaké jsou největší výzvy, s nimiž se europoslanci v následujících pěti letech setkají? Přímo ze Štrasburku budou nad těmito otázkami debatovat europoslanci Alexandr Vondra (ODS), Stanislav Polčák (STAN), Marcel Kolaja (Piráti), Ondřej Knotek (ANO), Kateřina Konečná (KSČM) a Ivan David (SPD). Sledujte speciál České zájmy v Evropě, který startuje ve 14:30 na CNN Prima NEWS.

Již 7. a 8. června se otevřou volební místnosti a lidé si po pěti letech zvolí své zástupce v Evropském parlamentu. Očekává se, že jedním z hlavních témat klání o křesla v europarlamentu bude Zelená dohoda pro Evropu. Zásadní oblastí je i migrace, o níž se znovu hojně diskutuje kvůli přijetí migračního paktu.

ČTĚTE TAKÉ: ANO je stále první, posilují malé strany, uvádí nový průzkum. TOP 09 by zůstala mimo Sněmovnu

Nejen o těchto tématech budou ve speciálním vysílání České zájmy v Evropě diskutovat europoslanci Alexandr Vondra za ODS, Stanislav Polčák za STAN a Marcel Kolaja za Piráty.

Debaty se účastní i europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) společně s Ondřejem Knotkem (ANO) a Ivanem Davidem (SPD). Speciál můžete sledovat od 14:30 na CNN Prima NEWS nebo prostřednictvím tohoto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Současný důchodový systém je neudržitelný, shodli se ekonomové. Musí přijít změny

Tagy: