Sledujte záznam debaty České zájmy v Evropě. Jaká témata zahýbají eurovolbami?

Speciální vysílání České zájmy v Evropě

Speciál: České zájmy v Evropě (9)

Jak účinně bojovat s nelegální migrací? Jak zajistit bezpečnou Evropu a bezpečné Česko? A jak to nakonec dopadne s Green Dealem? O klíčových tématech voleb do Evropského parlamentu budou ve středu v předvolební debatě České zájmy v Evropě na CNN Prima NEWS diskutovat lídři kandidátek. V první části debaty vystoupí představitelé stran, které nejsou zastoupené ve Sněmovně, ve druhé pak lídři stran, jejichž poslanci v dolní komoře Parlamentu zasedají. Debatu můžete sledovat od 20:30 ve vysílání CNN Prima NEWS nebo prostřednictvím tohoto článku.

Velkých témat je v nadcházejícím klání o europarlament více. Veřejnou diskuzí rezonuje třeba migrační pakt. Opoziční politici v souvislosti s ním ostře kritizovali ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), z řad hnutí ANO se dokonce ozývaly výzvy k jeho odstoupení. Někteří vládní poslanci se šéfa resortu naopak zastávali.

K TÉMATU: Voliče na sítích chápe jen ANO a Spolu, pronesl Michopulos k eurovolbám. Klempíř citoval Shakespeara

Dokument o migraci přitom není jedinou „rozbuškou“ politických debat. Zákonodárci napříč stranami se neshodnou ani na finální podobě Zelené dohody pro Evropu. Velkým tématem je také zajištění bezpečnosti na evropském kontinentu.

O těchto, ale i dalších tématech budou v první části velké superdebaty hovořit zástupci stran, které nejsou zastoupeny v dolní komoře Parlamentu. Pozvání přijala lídryně koalice Stačilo! Kateřina Konečná a lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek. Dorazí také jednička SOCDEM do eurovoleb Lubomír Zaorálek a za Svobodné Libor Vondráček.

V druhé části debaty budou diskutovat lídři kandidátek, jejichž zástupci zasedají ve Sněmovně. Za koalici Spolu dorazí Alexandr Vondra (ODS), za ANO Klára Dostálová a za STAN Danuše Nerudová. Do studia přijde i Marcel Kolaja (Piráti) nebo Petr Mach (SPD).

Debatu můžete sledovat ve středu od 20:30 ve vysílání CNN Prima NEWS nebo prostřednictvím tohoto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Je třeba zastavit zelené šílenství, řekl Zdechovský. Následně se pohádal se Zaorálkem, kdo za něj může

Tagy: