Sledujte SPECIÁL: 10 let od tragédie v Jaroslavli. Jak na hokejisty vzpomínají kolegové?

Je tomu už 10 let od tragédie týmu Lokomotiv Jaroslavl, při které zemřeli i tři čeští hokejisté.

7. září 2011 se nejen hokejový svět ponořil do smutku. Jen pár set metrů od letiště Tunošna se zřítilo letadlo s týmem Lokomotiv Jaroslavl. Mezi 44 oběťmi byli i tři čeští hráči – Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček. K desetiletému výročí tragédie můžete v úterý na CNN Prima NEWS sledovat speciální vysílání.

Všichni tři Češi, kteří na palubě letadla Jak-42 zemřeli, byli u českého národa známými jmény. Jan Marek s Karlem Rachůnkem představovali klíčové faktory v titulu mistrů světa na šampionátu v roce 2010 v Německu, Vašíček byl ve zlatém kádru z turnaje ve Vídní o pět let dříve.

Obě velká vítězství řídil ze střídačky jako trenér Vladimír Růžička, který ve speciálním vysílání na své bývalé svěřence zavzpomíná. Hráče dobře znal také jiný bývalý kouč národního týmu Alois Hadamczik a rovněž on připojí reakci na 10 let starou událost, která otřásla tuzemskou společností.

Vyjádří se i legendární brankář Dominik Hašek, exkapitán reprezentace Jiří Novotný a nebude chybět ani pohled vdov po Markovi a Rachůnkovi.

Vysílání k hokejové tragédii začíná v 10:30.

Tagy:
Dominik Hašek Vladimír Růžička hokej letecká nehoda sport Karel Rachůnek Jan Marek Alois Hadamczik Lokomotiv Jaroslavl Josef Vašíček Jiří Novotný