Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik! Měl by Mynář rezignovat? Diskutují Pollert i Vyskočil

Co Čech, to politik! (1019)

Je komunikace Hradu dostatečná a měl by kancléř Vratislav Mynář rezignovat? Nejen tyto otázky budou tématem úterního pořadu Co Čech, to politik! Pozvání přijali lékař Lukáš Pollert, herec Ivan Vyskočil a spisovatel Ondřej Neff. Vysílání můžete sledovat živě na CNN Prima NEWS či v našem článku již od 18:00.

Spekulace o zdraví prezidenta republiky poslední dny dostávají další rozměr. Konání Vratislava Mynáře vyšetřuje policie a premiér Andrej Babiš ho zase vyzývá k rezignaci. Komunikace mluvčího Jiřího Ovčáčka je pro mnohé nedostačující a prezidentův poradce Martin Nejedlý dělá, že neexistuje. I to bude tématem pořadu CNN Prima NEWS Co Čech, to politik!

Ožehavé téma posledních dnů proberou lékař Lukáš Pollert, herec Ivan Vyskočil a spisovatel Ondřej Neff. Pořad Co Čech, to politik! můžete sledovat živě na CNN Prima NEWS či v našem článku již od 18:00.

Hosty dnešního dílu Co Čech, to politik! budou Ivan Vyskočil, Ondřej Neff a Lukáš Pollert. Začínáme v 18.00 na CNN Prima NEWS.

Posted by CNN Prima NEWS on Tuesday, October 19, 2021

Prezident Miloš Zeman nyní ze zdravotních důvodů není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti. Dlouhodobá prognóza jeho zdravotního stavu je krajně nejistá, napsala předsedovi Senátu Ústřední vojenská nemocnice, kde prezident od 10. října leží na jednotce intenzivní péče. Mynář byl o stanovisku nemocnice informován ve středu 13. října, přesto o den později zprostředkoval v nemocničním pokoji setkání Zemana s předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO).

I proto pondělní projev kancléře republiky, ve kterém se konkrétně nezmínil o prognóze Miloše Zemana, kritizuje řada politiků. Například první místopředseda Senátu Jiří Růžička (za TOP 09 a STAN) považuje chování ředitele Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře v posledních dnech za hanebné. Podle něj se akorát snaží získat čas. Uvedl to v pořadu K věci na stanici CNN Prima NEWS.

Kritiky se spolupracovníci prezidenta Miloše Zemana dočkali i od místopředsedy ODS Martina Kupky. „Trochu jsme si zvykli na to, že se hradní kancelář chová podivně, ale tohle je daleko za hranou toho, co si můžou dovolit,“ řekl Kupka během vysílání CNN Prima NEWS. Hradní kancléř Vratislav Mynář i Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček čelí ostré kritice za to, že dlouhodobě zamlčovali prezidentův zdravotní stav.

Tagy: