Sledujte ŽIVĚ Hlavní zprávy: Kdokoli se mohl dostat do databáze zájemců o covid test

Eva Perkausová a Roman Šebrle v roce 2018.

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?

Jednoduchým krokem bylo v neděli možné dostat se do databáze všech zájemců o testování na COVID-19 v jedné soukromé laboratoři. Kdokoliv si tam mohl najít jména, adresy, rodná čísla, čísla občanských průkazů, mobilní telefony nebo e-mailové adresy. Všechna tato citlivá data se dají zneužít třeba při žádosti o úvěr nebo při placení ubytování v hotelu. Po upozornění na problém naší televizí laboratoř začala problém řešit.

Nechali byste se ubytovat v hotelu, kde se netopí? I tak to totiž může kvůli koronavirovým opatřením někde dopadnout. Krkonošský horský penzion Rýchorka už totiž neměl peníze ani na to, aby zaplatil za elektřinu. Místní se mu ale nakonec na topení složili.

Senioři z domovů s pečovatelskou službou budou moci strávit Vánoce u své rodiny. Navrhuje to ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Po návratu ze svátků by seniory mělo čekat deset dní v karanténě. O tomto návrhu zítra bude jednat vláda.

Další program na CNN Prima NEWS:

Expedice Overland XVIII (1) ve 20:15

Účastníci italské expedice Overland vyrážejí na novou výpravu nesoucí název Cesty islámu. Vydejte se spolu s nimi po stopách událostí, které utvářely země jako Afghánistán, Uzbekistán nebo Turecko.

KB Interview ve 21:25

Rozhovory s úspěšnými lidmi, kteří to díky své pracovitosti a vůli dotáhli mezi nejlepší v oboru. To je KB Interview Martina Moravce.

Zprávy ve 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: