Sledujte ŽIVĚ Hlavní zprávy: Někteří kadeřníci nabízejí své služby u sebe doma

Markéta Fialová a Roman Šebrle

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?

Za poslední měsíce jsme si zvykli dezinfikovat spoustu věcí – od rukou, přes nejrůznější povrchy, vypínače a tlačítka. V Česku se pak začínají objevovat i nejrůznější dezinfekční brány. U vstupu do jihlavské nemocnice teď nově narazíte na budku, která se postará o všechno – změří vám teplotu a pára dezinfikuje oblečení i boty. Možná to zní jednoduše, ale někdo z toho může být lehce zmatený.

Vedle obchodníků jsou to například i kadeřníci, kteří doufají v brzké znovuotevření svých provozoven. Někteří z nich ale i nyní přes zákaz nabízejí své služby třeba u sebe doma. Argumentují tím, že jim nic jiného nezbývá, když jim stát nařídil zavřít, ale nezbavil je povinnosti platit daně a další dávky. Tvrdí, že jejich situace je zoufalá.

Základní školy jsou sice zavřené, školní jídelny ale někde jedou na plné obrátky. Tak jako například v Chodově na Sokolovsku. Tamní osmičlenný tým kuchařek je od rána na nohou, vaří hlavně pro děti na distanční výuce a také pro zaměstnance školy.

Další program na CNN Prima NEWS:

360° Pavlíny Wolfové ve 20:15

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my taky.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

K věci ve 21:30

Podrobný rozbor aktuálních událostí a témat Marie Bastlové a Pavlíny Kosové s významnými postavami veřejného života.

Zprávy ve 22:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: