Sledujte ZÁZNAM Jak volí vaše peněženka: Jsou KSČM nebo STAN pro zvyšování daní?

Miloslava Vostrá z KSČM a Věslav Michalik z hnutí STAN

Česko má rekordní dluhy. Kdo je zaplatí? Obejde se to bez zvyšování daní nebo zavádění daní nových? Na to v pořadu Jak volí vaše peněženka odpoví Miloslava Vostrá z KSČM a Věslav Michalik z hnutí STAN. Sledujte je od 18:00 na stanici CNN Prima NEWS nebo živě v tomto článku.

Návrh státního rozpočtu na příští rok počítá se schodkem 376,6 miliardy korun. Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) by jej vláda měla projednat a zřejmě i schválit v pondělí 27. září. Do konce měsíce jej musí poslat do Sněmovny. Ta ho ale v současném složení už neschválí.

Vláda tak bude muset po volbách rozpočet znovu projednat a předložit nové Sněmovně. Schillerová ve středu uvedla, že prezident Miloš Zeman chce o rozpočtu jednat znovu právě po říjnových volbách do Poslanecké sněmovny.

Strany a hnutí kandidující v nadcházejících sněmovních volbách navíc jen málo hovoří o nutnosti zvyšovat daně. Podle ekonoma Lukáše Kovandy ale není možné říkat, že se po volbách nebudou zvyšovat daně, aniž by se zároveň řeklo, kde se bude masivně šetřit na výdajích státního rozpočtu.

Kdo podle šéfky rozpočtového výboru Sněmovny Miloslavy Vostré a místopředsedy hnutí STAN a také starosty Dolních Břežan Věslava Michalika zaplatí rekordní dluhy? A jsou jejich strany a hnutí pro zvyšování daní?

Na politiky navážou ekonomové Mojmír Hampl a Lukáš Kovanda. Pořad Jak volí vaše peněženka sledujte od 18 hodin na stanici CNN Prima NEWS nebo živě v tomto článku.

Tagy: