Sledujte ZÁZNAM: Policie cvičí kontroly hranic kvůli rekordnímu počtu nelegálních migrantů

Česko-slovenská hranice

Tisková konference k nelegální migraci

Policie svolala na úterý ráno mimořádnou tiskovou konferenci kvůli rostoucímu počtu nelegálních migrantů, kteří sem míří přes slovenské hranice. Od začátku roku jich policisté zadrželi přes dva tisíce, za poslední měsíce dokonce více než během migrační vlny v roce 2015. Policie, armáda a celní správa proto v úterý ráno zahájily cvičení znovuzavedení hraničních kontrol. Koná se na česko-slovenských hranicích. Začátek brífinku je ohlášen na 9:00.

Mimořádné tiskové konference se zúčastní ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), policejní prezident Martin Vondrášek a ředitel Ředitelství služby cizinecké policie Milan Majer.

Od začátku roku policisté zadrželi 31 převaděčů a 2 000 migrantů, které policie umísťuje do záchytných zařízení. Ke střežení hranic policie využívá i drony.

Počty zajištěných migrantů se v poslední době zvyšují například v Jihomoravském kraji. Za květen jich policie na jihu Moravy zajistila 84, následující měsíc 165, v červenci 383. Začátkem srpna zadrželi policisté dalších 13 migrantů, kteří se nelegálně dostali na území České republiky. Šlo především o syrské uprchlíky.

Tagy: