Sledujte ZÁZNAM: Tiskový brífink Fialy: Zeman ho v neděli jmenuje premiérem. Co bude dál?

Petr Fiala

Fiala k současné politické situaci

Prezidenta Miloše Zemana podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka propustí z Ústřední vojenské nemocnice v sobotu. O den později by měl Zeman v Lánech jmenovat premiérem šéfa ODS Petra Fialu. Co na to říká a kdy bude nová vláda? Sledujte tiskový brífink lídra koalice Spolu od 11:30 živě přímo v tomto článku.

„Podle informací ošetřujícího lékaře profesora Miroslava Zavorala bude prezident republiky Miloš Zeman v sobotu dne 27. listopadu 2021 propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze na zámek v Lánech,“ stojí v tiskové zprávě z Hradu.

„Prezident republiky Miloš Zeman jmenuje Petra Fialu do funkce předsedy vlády v neděli dne 28. listopadu 2021 v 11:00 hodin na zámku v Lánech, za dodržení platných hygienicko-epidemiologických opatření,“ uvedl mluvčí Ovčáček.

Zeman měl původně jmenovat Fialu předsedou vlády v pátek. Prezident odjel z nemocnice ve čtvrtek dopoledne a zamířil na zámek v Lánech. Tam se o něj měla starat soukromá společnost. Prezident měl však pozitivní test na covid, a byl proto převezen zpět do střešovické nemocnice, ze které ho podle posledních informací v sobotu pustí.

Tiskový brífink Petra Fialy sledujte živě přímo v tomto článku od 11:30.

Tagy: