Sledujte ZÁZNAM TK k festivalu ve Varech: Kdy dorazí hvězdy a jak je na tom Bartoška?

Herec Jiří Bartoška má na svém kontě velký počet filmů.

TK k 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Už 30. června odstartuje 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Návštěvníci už nyní ví, na jaké celebrity ze zahraničí se mohou těšit, otázkou však zůstává jejich příjezd do Česka. Právě detaily k uznávané kulturní akci představí organizátoři ve středu 28. června na tiskové konferenci od 11:00. Sledovat ji můžete na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Pouhé dva dny před začátkem oblíbeného filmového festivalu jeho organizátoři veřejnosti přiblíží detaily celé kulturní akce. Fanoušky především zajímá, kdy do Česka dorazí zahraniční celebrity, jako jsou herci Russel Crowe – jenž v Karlových Varech dokonce i zahraje se svou kapelou – Ewan McGregor, švédská umělkyně a držitelka Oscara Alicia Vikanderová nebo Robin Wrightová, známá především jako Jenny z filmu Forrest Gump.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tereza Ramba o roli alkoholičky v novém filmu: Během přípravy jsem několik dní nepromluvila

McGregor a Vikanderová obdrží Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a představí své nejnovější filmy. Zahajovacím snímkem letošního festivalu bude titul pro Královnin gambit (festivalový název, pozn. red.), v němž Vikanderová vytvořila hlavní ženskou roli a který měl premiéru letos v Cannes.

McGregor představí publiku road movie s festivalovým názvem Druhá šance, v němž hrají hlavní role společně s dcerou, herečkou a producentkou Clarou McGregorovou. Z českých herců na festivalu získá ocenění Daniela Kolářová, která převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Nejasnosti kolem Bartošky

Jenže právě kolem prezidenta festivalu – Jiřího Bartošky – panují obavy. Už zhruba dva týdny je herec hospitalizován v pražské nemocnici v Motole. Pořadatelé podle ředitele Kryštofa Muchy však stále věří, že se akce zúčastní.

Karlovarský festival, který se uskuteční od 30. června do 8. července, ocení za profesionální činnost ve filmovém světě také americkou producentku nezávislých filmů Christine Vachonovou. Mezi hosty 57. ročníku festivalu bude také Crowe, který dostane Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Festival nabídne v hlavním programu 31 filmů. Pořadatelé vybírali zhruba z 2 000 snímků, což je asi o 400 více než loni.

Tiskovou konferenci jen několik dní před zahájením festivalu sledujte na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku od 11:00.

Tagy: