Šlégr neúčast na MS v Praze obrečel. Letos oblékněme dres a pojďme do ulic, vyzval fanoušky

Hokejista Jiří Šlégr

Rozhovor Martiny Jandové s Jiřím Šlégrem

Olympijský vítěz v hokeji Jiří Šlégr národnímu týmu na letošním mistrovství světa věří a těší se na atmosféru v hracích městech – Praze a Ostravě. „Až to 10. května vypukne, všichni bychom si měli obléknout dres, vyjít do ulic a fandit,“ popsal Šlégr v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Zavzpomínal také na svou premiéru před českým publikem na šampionátu před dvaceti lety.

Bývalý hokejista Jiří Šlégr byl letos organizátory mistrovství jmenován ambasadorem. „Doufám, že to bude příjemný fičák,“ pronesl Šlégr v rozhovoru pro CNN Prima NEWS a připomněl, že svou pozici nebere vyloženě jako práci, protože se sám chtěl na turnaji nějakým způsobem podílet.

ČTĚTE TAKÉ: Rulík odhalil závěrečnou nominaci na MS. Nově povolal Kämpfa, kterých 10 hráčů vyškrtl?

Litvínovský odchovanec doufá ve fanouškovskou euforii, která dovede český tým k medaili. Připomněl, že na předchozím mistrovství v Praze padl divácký rekord. „Nyní děláme všechno pro to, abychom ho překonali znovu, pokud to vůbec jde. Bude to krásných 14 dní, na které se velmi těším,“ doplnil Šlégr.

V rozhovoru také zavzpomínal na své reprezentační zkušenosti s hraním před českým publikem. Poprvé je mohl získat už v roce 1992, ale kvůli zranění o šampionát přišel. „Strašně jsem to tehdy obrečel. Poštěstilo se mi až v roce 2004 a i přes hořkou pachuť, že jsme vypadli hned ve čtvrtfinále, to byl neskutečný zážitek. Pochopil jsem, že jsme hokejovým národem,“ popsal Šlégr.

Šlégr se během kariéry díky vítězství ve Stanley Cupu, olympijskému zlatu z Nagana a triumfu na mistrovství světa ve Vídni v roce 2005 stal členem prestižního Triple Gold Clubu.

Šlégr před kamerou hovořil také o tom, jaké to bylo hrát za český tým pod vedením svého „hokejového táty“ Ivana Hlinky. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu výše.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Takhle se na MS v hokeji bude fandit v okolí hal: Pivo za 110 Kč, platit půjde jen kartou

Tagy: