Milimetry od smrti: Muž se v Bochoři nabodl na tyč, přežil zázrakem. Dojatě děkoval zachráncům

Radovan Kučera přežil o vlásek, tyč mu po pádu z žebříku projela hrudníkem pár milimetrů od důležitých orgánů.

Lékaři zázračně zachránili muže s probodnutým hrudníkem

Bylo to o milimetry, popsal pro CNN Prima NEWS Radovan Kučera, který při sběru třešní koncem května nešťastným způsobem spadl ze žebříku a nabodl se na kovovou tyč. Po dramatické záchraně v obci Bochoř a mnohahodinové operaci v olomoucké nemocnici nakonec muž zázrakem přežil. Nedávno byl propuštěn do domácího léčení a nyní by chtěl poděkovat všem lékařům i těm, kteří se podíleli na jeho záchraně.

„Měl jsem košík na háčku na nejvyšší šprušli žebříku. Jenže jak jsem ho snažil sundat, žebřík se pohnul a já spadl dolů,“ popsal zraněný muž redakci CNN Prima NEWS.

K TÉMATU: Na Náchodsku vybuchl dům. Na vině má být vadná fotovoltaika, na místě zasahovali hasiči

Jenže v místě, kam pan Kučera spadl, byla umístěna kovová roxorová tyč. Nešťastnou náhodou se tak na ni napíchl celým hrudníkem. Radovan i přes zranění zavolal kamaráda, který přivolal hasiče a záchranku. Velitel hasičů musel vyřešit problém, jak opatrně zkrátit dlouhou tyč, která muži čněla z obou stran hrudníku.

Podle mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážové velitel vyhodnotil, že nejlepší možností bude využít střihač pedálů. „Zařízení se dá totiž ovládat hydraulickou ruční pumpou. Tím pádem je nejšetrnější při stříhání,“ přiblížila pro CNN Prima NEWS.

Při příjezdu do Fakultní nemocnice Olomouc na urgentní oddělení byl už v nemocnici připraven tým expertů, který se okamžitě pustil do práce. „Na celé zhruba pětihodinové operaci se podílelo až dvacet lékařů,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS mluvčí nemocničního zařízení Adam Fritscher.

Muž měl poškozené plíce, ale tyč jinak jako zázrakem všechny důležité orgány minula. „Říkali mi, že to bylo o milimetry. Tyč škrtla jícen, projela těsně kolem srdce a cév, které zásobují orgány. Štěstí v neštěstí,“ zhodnotil.

Pan Kučera by rád poděkoval nejen specialistům lékařům, ale všem, kteří se podíleli na jeho záchraně. „Je samozřejmé poděkovat všem, a to od zdravotních sester, přes lidi na ARO, JIP i na normálním pokoji. Další velký dík patří rychlé záchranné službě a profesionálním hasičům z Přerova,“ dodal se slzami v očích.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Případ brutálního pobodání školačky v Brně. Nožem měl útočit zfetovaný muž, hrozí mu výjimečný trest

Tagy: