Slováci, nase*te si! Běloruská hvězda na MS šokujícím způsobem urazila soupeře

Hokejové mistrovství světa má svou první aféru. Běloruský útočník Jegor Šarangovič, frustrovaný nepříznivým vývojem utkání proti Slovensku, ukázal směrem k soupeřově střídačce zdvižený prostředník. Slováci v zápase vyhráli 5:2, Šarangovič se po něm za své chování omluvil.

Na dresu nosí kapitánské céčko, na světový šampionát přijel jako opora z NHL, kde hraje za New Jersey Devils. V pátečním duelu proti Slovensku se ovšem běloruský útočník Šarangovič nezachoval zrovna příkladně.

Minutu před koncem za stavu 2:4 neproměnil trestné střílení, které ještě mohlo Bělorusům poskytnout poslední šanci ke zdramatizování souboje. Neúspěch zjevně neunesl.

Jakmile po promarněné příležitosti projížděl kolem slovenské střídačky, nejdřív směrem k ní ukazoval ironická gesta, následně zdvihl prostředník.

Brzy po prohraném utkání mu zřejmě došlo, že to přehnal. Na své sociální sítě umístil rozsáhlou omluvu.

„V dnešním zápase se Slovenskem vyústila má frustrace do hanebného a nezodpovědného jednání směrem k soupeřově střídačce,“ uvedl. „Neexistuje pro to žádné ospravedlnění, stydím se za to. Uvedený skutek vůbec nevyjadřuje, jaký jsem hráč a člověk. Jako kapitán musím za své činy na ledě i mimo něj nést ještě větší zodpovědnost. Dnes jsem zklamal tým, trenéry i fanoušky. Budu se za své činy zodpovídat, chci se omluvit slovenskému týmu, pro budoucnost se z celé věci poučit,“ dodal.

O slovenské vítězství se ve zmíněném zápase postarala hlavně produktivní dvojice Peter Cehlárik (2+1) a Kristián Pospíšil (2+0), dařilo se též brankáři Branislavu Konrádovi. Další test čeká mužstvo kouče Craiga Ramsayho už v neděli od 11:15, kdy se utká s Velkou Británií.

Tagy:
Velká Británie Slovensko urážka NHL Bělorusko MS v hokeji hokej New Jersey Devils prostředník Jegor Šarangovič sportovní soutěž Mistrovství světa v ledním hokeji Peter Cehlárik Kristián Pospíšil Branislav Konrád