Slyšeli jsme obrovský hluk, pak se zvedl oblak, popsala Češka sesuv laviny v Itálii

V italských Alpách se uvolnil ledovec, nejméně osm lidí zahynulo.

Ve chvíli, kdy se utrhl kus ledovce, byla zrovna na vrcholku Marmolady na vyhlídkovém pointu. Díky tomu se turistce Kristýně Bílkové podařilo uniknout tragédii. Při sesuvu v italských Alpách zahynulo nejméně šest lidí, dalších 14 bylo zraněno. Pro CNN Prima NEWS Češka popsala, jak místo nehody vypadalo.

„Byli jsme zrovna na vrcholku Marmolady na vyhlídkovém pointu, takže dál od místa tragédie. Spíš jsme to viděli zpovzdálí,“ popsala česká turistka Kristýna Bílková. V blízkosti vrcholu hory Marmolada v italských Alpách se totiž v neděli uvolnil obrovský kus ledovce.

Nehoda si vyžádala nejméně šest mrtvých, dalších 14 bylo zraněno, z toho jeden těžce. „Slyšeli jsme najednou obrovský hluk. Mysleli jsme, že přilétá letadlo a pak se zvedl oblak. Viděli jsme, že dochází k nějakému sesuvu,“ pokračovala Bílková. Do pár minut začaly létat vrtulníky.

Viděli jsme záchranku

„Spíš jsme doufali, že to je jen kvůli tomu, zda nedojde k dalšímu sesuvu, ale když jsme sjížděli, tak jsme potkali záchranná auta a došlo nám, že se tam asi dělo něco vážnějšího a že to nějaké lidi chytlo,“ sdělila pro CNN Prima NEWS.

Poté jí začaly chodit zprávy, že šlo o pád ledovce, který dopadl tragicky. „Jsme z toho trošku otřeseni, protože jsme si vybírali, kam se vydáme. Ten den jsme nakonec začali lanovkovou částí, která nás vyvezla,“ řekla.

Při túrách prý potkali několik Italů, Čechů i Slováků. „Kolem toho místa jsme viděli dost lidí, doufáme, že počet mrtvých nebude narůstat a že se podaří někoho zachránit,“ dodala Bílková.

Podle deníku Il Messaggero je jedna z obětí z Česka.

Tagy: