Další detaily o smrti syna herečky Magálové: Nový kůň a konejšivá slova bývalého prezidenta

Smrt známého slovenského advokáta Martina Magála otřásla v neděli Slovenskem. Svou soustrast nově vyjádřil rovněž advokátův otec či bývalý slovenský prezident Andrej Kiska. Syn populární slovenské herečky Kamily Magálové nešťastným způsobem spadl z koně při hraní póla v Itálii. Devětačtyřicetiletý právník později podlehl následkům zranění v nemocnici v Sieně. Podle nových zjištění stála za smrtelnou nehodou výměna koně těsně před zápasem. Informovala o tom slovenská média.

K tragické a nečekané smrti známého právníka se vyjádřil i bývalý slovenský prezident Andrej Kiska na svých sociálních sítích. „Martin Magál byl úspěšný člověk s obrovským srdcem. Když jsme zakládali Romade, nezaváhal ani vteřinu a právní kancelář, kde pracoval, nám poskytla zdarma své služby,“ zavzpomínala bývalá hlava Slovenska na svém Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel proslulý slovenský zpěvák a hudebník. Za své umění byl uveden do Síně slávy

Podle nových zjištění, o kterých informoval Nový čas měl za nehodou stát splašený kůň. „Byla to nehoda. Martin si právě vyměnil koně, měl plnokrevníka. Kůň byl velmi nervózní. Jeho tým vyhrál 7:4. Byl všude na hřišti v plné rychlosti. Jakmile nasedl na tohoto koně, vystartoval do hry,“ informoval Nový Čas s odkazem na zdroj z italského VAS polo clubu.

KEĎ ODCHÁDZAJÚ ANJELI🙏 Martin Magál bol úspešný človek s obrovským srdcom. Dobrým Anjelom bol od jeho vzniku. Pomáhal,...

Posted by Andrej Kiska on Sunday, September 22, 2024

Splašený a nervózní kůň nakonec přispěl k hrozivé tragédii. „První akce, sám pronásledoval míč. Během hry, v 70kilometrové rychlosti se jeho kůň náhle sám splašil. Martin odletěl 3,5 metru a spadl na zem. Měl vnitřní zlomeniny, utrženou aortu. Nedalo se nic dělat. Bylo to drama. Prožíváme obrovský smutek. Budeme si ho navždy pamatovat,“ dodal zdroj.

„Martin šel na turnaj v koňském pólu. Během této sportovní události se stala nehoda, při které utrpěl úraz. Skončil v nemocnici v italském městě Siena, úraz byl bohužel neslučitelný se životem,“ vyjádřil se pro týdeník Plus otec advokáta Slavomír Magál. Již předtím zveřejnil svůj emotivní vzkaz.

Martin Magál často hovořil o své vášni ke koňskému pólu: Sportu, jehož hráči musejí vynikat výbornou fyzickou přípravou a koordinací pohybů. „Tento sport přesto není spojen s žádnými fatálními úrazy. Já si nepamatuji, že by se někdo těžce zranil,“ uzavřel pro Plus zlomený Slavomír Magál.

Stejně zarmoucená byla i advokátní kancelář, v níž působil. „Tohle je nejtěžší e-mail, který jsme kdy psali. S těžkým srdcem vás informujeme, že Martin měl úraz, když hrál své milované pólo v Itálii. Zraněním podlehl,“ citoval Plus vyjádření kanceláře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šokující nehoda na Slovensku: Řidič smetl těhotnou matku dvou dětí, žena byla silně opilá

Tagy: