INTERVIEW, Markéta Pavleje - 8.9. v 12:30
Má tři děti, tři koně, vydává kuchařky nebo pronajímá karavan. Bloggerka, kuchařka a fotografka Markéta Pavleje, známá také pod přezdívkou Kitchenette, v pořadu Interview na CNN prima NEWS mimo jiné objasnila, podle čeho si vybírá placené spolupráce s různými partnery. Důležité je prý složení potravin i morální zodpovědnost vůči fanouškům.
„Stává se, že odmítám spolupráce s výrobci, za které bych dostala opravdu hodně peněz. Produkt totiž na první pohled vypadá zdravě, ale poté zjistím, že jde například o polotovar. Do určité míry je to něco, co sama nechci dávat vlastním dětem,“ vysvětlila moderátorce Lucii Hrdličkové Pavleje, která prý odmítá až 90 procent nabídek na partnerství s různými firmami.
A jak vůbec taková spolupráce vypadá? Bloggerka prý neuzavírá dohody pouze na jednotlivou surovinu. „Přišly mi nabídky, které neodpovídaly mému životnímu stylu. Já spíše spolupracuji s obchodními řetězci, protože si mohu vybírat suroviny, jaké chci,“ uvedla v pořadu Interview Pavleje. Poté recept zveřejněný na internetu jen označí tak, že je patrná spolupráce s daným obchodním řetězcem.
Během rozhovoru došlo také na téma, zda není bloggerka tak trochu feministkou a zda nenutí ženy, aby trávily hodně času v kuchyni. „Rozhodně nejsem nijak extrémní. Mám ráda schopné a silné ženy, fandím jim. Přesah do kuchyně mám, ale jsem také schopná obchodnice,“ tvrdí Pavleje, která kromě blogu také vlastní eshop a fotografuje.
Má asistentka dělá i takovou práci maminky, kterou nemusím dělat bezprostředně já
Moderátorka Lucie Hrdličková také narazila na to, že Pavleje může být pro hodně matek vzorem, protože má tři děti a k tomu provozuje blog, vaří atd. „Pomáhá mi má asistentka. Určitě to není chůva, protože to je to poslední, co by dělala. Třeba, když doma dofotím, tak mohu jít v klidu pro děti do školky a strávit s nimi odpoledne. Nemusím ještě hodinu a půl doma uklízet,“ vysvětlila bloggerka, která asistentku prý zaměstnává na plný úvazek. „Dělá i takovou práci maminky, kterou nemusím dělat bezprostředně já,“ nastínila Pavleje.
Když před osmi lety s blogem začínala, pořádně prý ani nevěděla, o co se jedná. „Protože jsem nevěděla, co je správná cesta, tak jsem začala psát blog o vaření a začala o tom více mluvit. Vlastně jsem zhmotňovala své sny, mezi které patřilo mimo jiné otevření bistra nebo organického supermarketu,“ zavzpomínala Kitchenette, kterou na Instragramu sleduje necelých 70 tisíc lidí.