Harry si seriálovým „odpadem“ zavařil. S Williamem se už nikdy neusmíří, říká princův přítel

Britská veřejnost je šokovaná z nového dokumentu o princi Harrym a jeho manželce Meghan. Diváci šestidílnou sérii často hodnotí jako „odpad“. Mnozí počin považují za přímý útok na odkaz zesnulé královny Alžběty II. Královská rodina se k dokumentu oficiálně nevyjádřila. Dobře informované osoby i odborníci se však shodují, že se princ William se svým bratrem už zřejmě nikdy neusmíří.

Dokument s názvem Harry a Meghan zveřejnila ve čtvrtek streamovací platforma Netflix. Venku jsou zatím první tři díly. Počin pobouřil britskou veřejnost, ale i například americké občany, kteří se do té doby prince Harryho a Meghan více či méně zastávali.

Britská královská rodina se k dokumentu zatím oficiálně nevyjádřila. Zdroje z paláce však popisují, že princ William – následník trůnu – je na svého bratra Harryho naštvaný. Dokument prý považuje za neuctivý vůči zesnulé královně.

„Princ William je velmi uzavřený člověk a to, co princ Harry dělá, je protikladem všeho, v co věří. Už jen proto se mnozí domnívají, že je nepravděpodobné, aby by se někdy podařilo vztah mezi bratry napravit,“ citoval web Daily Mail přítele prince Williama.

Mnohé diváky například šokovalo, jakým způsobem Meghan popisovala, když poprvé dělala před královnou Alžbětou II. pukrle. „Ráda vás poznávám, Vaše Veličenstvo,“ prohlásila za doprovodu škodolibého smíchu. Podle expertů se britská královská rodina k této situaci bude muset dřív nebo později vyjádřit.

„Myslím si, že (královská rodina) bude muset něco říct. Nejde jen o ten seriál. Jde o více událostí z poslední doby,“ uvedla profesorka historie z Bostonské univerzity Arianne Chernocková. Podle zdrojů z Buckinghamského paláce je královská rodina po odvysílání dokumentu ve stavu smutku.

Zbývající tři díly uvede streamovací služba Netflix ve čtvrtek 15. prosince. Detaily ze svého soukromí prodali vévodové ze Sussexu za 2,3 miliardy korun.

Tagy: