Dramatické záběry: Štábu CNN Prima NEWS šlo na Ukrajině o život. Stříleli po nich vojáci

Reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger se na Ukrajině stali terčem ostřelování

Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger se v pátek stali terčem ostřelování. Do velmi nebezpečné situace se dostali při cestě autem. Pravděpodobně po nich stříleli Rusové. Tuto informaci ale zatím štáb potvrzenou nemá.

Štáb CNN Prima NEWS v pátek vyrazil do rozbombardované vesnice Jakovlivka, kde si chtěl potvrdit informace o leteckém úderu. „Natáčení proběhlo v pořádku. K incidentu došlo až ve chvíli, kdy jsme se vraceli zpět do Sokolove. Na polní cestě byla křižovatka. Zabočili jsme doprava a najednou jsme si všimli, že asi 100 metrů od nás u lesa stojí vojenský vůz a před ním vojáci,“ popsala hrůzné zážitky Stomatová.

„Honza okamžitě zastavil a pustil blikačky, protože jsme si všimli, že se začínají stavět do útočných pozic. V tu chvíli se ozvaly rány,“ pokračovala Stomatová.

Kdo po štábu střílel?

Podle reportérky a kameramana se o varovné výstřely rozhodně nejednalo. „Začali jsme se okamžitě krýt a Honza začal couvat. Podařilo se mu naštěstí dostat zpátky na polní cestu do vesnice Jakovlivka. Rány ale pokračovaly,“ přiznala Stomatová.

Jak již bylo uvedeno, řidičem v této nebezpečné situaci byl Schürger. „Myslel jsem si, že to je nějaká kontrola a potřebuje vidět akreditace. Jediné, na co jsem myslel, bylo: Kristepane, hlavně nezacouvej do sněhu, do škarpy, jinak zapadneš a je konec. Podařilo se nám otočit zpátky,“ doplnil Schürger.

„Všimli jsme maskování vojenského náklaďáku. Byla to taková šedivo-béžovo-zelená barva, kterou jsme tu doteď na ukrajinských vozech neviděli. Kontaktovali jsme i bezpečnostní složky Charkovské oblasti, které nám potvrdily, že je možné, že šlo o diverzní jednotky Rusů, které se tam schovávaly. Potvrzené to nemáme, ale je to možné,“ vysvětlila Stomatová.

To, že se nachází ve válečné zóně, těžké nesou její příbuzní. „Rodičům jsem zavolala až ve chvíli, kdy jsme byli v Poltavě a v bezpečí. Reakce byla pochopitelná – rodiče říkali, ať se otočíme a jedeme domů. Jsme ale v pořádku. Musíme to zpracovat a poučit se z toho,“ dodala Stomatová.

Tagy:
reportérka válka armáda vojáci invaze auto Sokolov Ukrajina CNN Prima NEWS Darja Stomatová Rusko kameraman Ján Schürger odstřelování ruská invaze na Ukrajinu