Štáb CNN se na Ukrajině dostal pod minometnou palbu. V ohrožení byl i ministr vnitra

Ukrajinská fronta

Štáb CNN pod minometnou palbou i modlící se reportér: Záběry přímo z bojové linie východní Ukrajiny

Štáb americké televize CNN se v současnosti nachází na východě Ukrajiny, kde informuje mimo jiné přímo z linie dotyku, kde se ostřelují ukrajinští vojáci s proruskými separatisty. Poslední reportáž narušila na místě minometná palba a novináři spolu s ukrajinským doprovodem museli utíkat do krytu.

Frekvence střetů na linii dotyku je největší za poslední roky. Na Donbasu zní teď střelba každý den, vzduchem navíc létají minometné granáty.

Do jedné takové střelby se před časem připletl i štáb americké CNN. A to zrovna ve chvíli, kdy novináře provázel na frontě ukrajinský ministr vnitra Denis Monastyrskij. Delegace byla naštěstí poblíž podzemního krytu, do kterého se okamžitě uchýlila.

Nebylo to poprvé, co se reportéři CNN dostali na Ukrajině do nebezpečné situace. V půlce února přerušila reportáž americké televize přímo z místa střelba. Tehdy novináři informovali z místa nejvýchodnějšího výběžku bojové fronty.

Ukrajinští i proruští vojáci se v posledních dnech vzájemně obviňují z provokací a eskalace napětí. V pátek Donbasem otřásl výbuch u vládní budovy, ze kterého separatisté obvinili Ukrajince. Jenže se zprávou přispěchaly původně výhradně ruské agentury, což podle západních médií vytváří dojem, že za explozí stáli sami separatisté.

Na dramatické záběry z místa linie dotyku se můžete podívat ve videu výše.

Tagy: