Margita pokřtil nové album lidových písní. Přiznal, že si z něho Zagorová utahovala

Štefan Margita nazpíval nové album lidových písní Rež rež rež.

Štefan Margita ve středu pokřtil nové album s názvem Rež, rež, rež. A jako kmotru si zvolil svoji blízkou kamarádku Lucii Bílou. Redakci Showtimu se zpěvák svěřil s tím, jak ho napadlo nazpívat zrovna lidové písně a co si o tomto nápadu myslela jeho zesnulá manželka Hana Zagorová.

Stalo se něco, co zřejmě nikdo neočekával – světová extratřída v operním zpěvu Štefan Margita nazpíval lidové písně. A redakci Showtimu se svěřil, jak k takové poněkud bláznivé myšlence došel: „Chtěl jsem točit vánoční písně a Supraphon (hudební vydavatelství, pozn. red.) měl úžasný nápad a nabídli mi, ať natočím lidovky. Tak jsem jim to odsouhlasil,“ uvedl zpěvák a dodal, že svého rozhodnutí rozhodně nelituje.

ČTĚTE TAKÉ: Nový klip Štefana Margity s názvem Intimity. S rodinnou kamarádkou ztvárňují milence

V době, kdy tuto nabídku zvažoval, byla naživu ještě jeho milovaná manželka Hana Zagorová, která si z něj prý utahovala. „A seš si jistej, že to chceš točit, já jsem tě v životě neslyšela zpívat lidovky,“ měla mu tehdy říkat. „A já jsem jí odpověděl, ať mi dá ještě trošku času a já si vyberu nějaké krásné věci,“ podělil se o vzpomínku a poznamenal, že to se nakonec i povedlo.

Jako kmotru svého nového alba si zpěvák zvolil svojí dlouholetou kamarádku Lucii Bílou, která rozhodně dlouho neváhala. „Štefan je lety ověřený kamarád. Je to jeden z nejlaskavějších a nejtalentovanějších lidí, které znám,“ nešetřila chválou několikanásobná česká slavice.

Margita je prý navíc jeden z mála lidí, na které se vždy může spolehnout. „Vybavuji si hned několik okamžiků, kdy byl jeden z mála lidí, který nezapomněl zvednout telefon a zeptat se, jestli něco nepotřebuji,“ doplnila s tím, že to platí i opačně.

A jaká píseň z alba je její nejoblíbenější? Jednoznačně Černé oči, jděte spát, která v ní prý vyvolala lásku k povolání zpěvačky: „Bylo mi osm let, zpívala jsem ji u nás v kulturním domě a dodnes si pamatuju, co jsem měla na sobě, kde seděla moje maminka a vzpomínám i na ten pocit vzrušení, který nepřešel do dnešního dne,“ dojala se.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neckář o mrtvici: Nečekal jsem, že budu ještě zpívat. Prozradil, kdo je jeho anděl strážný

Tagy:
album Štefan Margita křest alba Showtime Lucie Bílá Rež rež rež