Strach o exprezidenta. Václav Klaus je v nemocnici, potíže měl už o víkendu

Bývalý prezident Václav Klaus

Václav Klaus skončil o víkendu v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) ve Střešovicích. Informaci CNN Prima NEWS potvrdil mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka. Bývalý prezident měl od soboty zdravotní problémy, především s vysokým tlakem. V pondělí odpoledne ho lékaři propustili, o den později se ale do nemocnice znovu vrátil.

„Pan prezident Klaus se necítil dobře už o víkendu, tak podstoupil vyšetření, při kterém mu zjistili vysoký tlak,“ řekl CNN Prima NEWS mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka.

Klaus měl strávit v nemocnici dvě noci. V pondělí odpoledne jej lékaři propustili do domácího léčení. O jeho zdraví však měli nadále obavy, proto měl podstoupit další vyšetření.

V úterý dopoledne se do nemocnice vrátil. Podle Macinky tam čeká na další testy. Nyní bude záležet na lékařích, zda bývalého prezidenta hospitalizují, nebo ho opět propustí do domácí péče.

Macinka ještě v úterý večer CNN Prima NEWS sdělil, že Klaus by měl nyní v nemocnici strávit minimálně jednu noc.

Klaus navštívil ÚVN už na konci letošního února. Tehdy absolvoval půlhodinové vyšetření, protože byl pozitivně testován na koronavirus. Potom se přesunul do domácí léčby. Nemoc COVID-19 nakonec přečkal se středním průběhem.

V nemocnici je i Miloš Zeman

Do Ústřední Vojenské nemocnice dorazil v úterý dopoledne na invalidním vozíku i současný prezident Miloš Zeman. Doprovodila ho tam jeho manželka Ivana. Podle informací deníku Právo by se v Zemanově případě mělo jednat o dlouhodobější hospitalizaci.

Hlava státu do nemocnice pravidelně dochází na takzvané rekondiční pobyty. Dlouhodobě trpí cukrovkou a neuropatií, tedy poruchou nervů v dolních končetinách. Kvůli tomu Zeman používal hůl a v posledních měsících přesedlal na invalidní vozík. Sám se také přiznal, že už hůř slyší.

Tagy: