Strach o Petra Hanniga: Prodělal těžkou mrtvici a ve vážném stavu je připoután na lůžko

Politika a producenta Petra Hanniga postihla těžká mrtvice. Byl hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, nyní je již při vědomí, nemůže ale mluvit a v dýchání mu pomáhá kyslíková podpora. S informací přišel web Blesk.cz. Hannig proslul jako vyhledávač hudebních talentů a s kariérou pomáhal například Lucii Bíle, pro kterou vymyslel její pseudonym.

Podle lékařů z pražské nemocnice byl prý Hannigův desetidenní pobyt na jednotce intenzivní péče kritický. Jeho blízcí se prý připravovali na nejhorší. „Je to spíš horší než lepší,“ cituje web Blesk.cz vyjádření lékařského personálu.

ČTĚTE TAKÉ: Helena Vondráčková řeší nepříjemný problém s hady. Jsem v šoku, zasahovali i hasiči, říká

Nyní se Hannig nachází v rehabilitačním ústavu. Je připoután na lůžko, nemůže se pohybovat a dýchá za pomoci kyslíkové bomby. „Má slabé i lepší chvilky. Někdy se dokáže dorozumět posunky nebo pomocí abecedy. Šmahem ale může být všechno jinak,“ uvedli pro web zaměstnanci zdravotnického zařízení.

Dodali, že náhlá mozková příhoda, která postihla producenta, je zpravidla „tichý zabiják“.

Hannig proslul především jako vyhledávač hudebních talentů. Působil v Československém rozhlasu a s kariérou pomáhal například Jakubu Smolíkovi nebo Lucii Bílé, které vymyslel její pseudonym a napsal její první hity Neposlušné tenisky či Horší než kluk. Na kontě má stovky dalších skladeb.

Hannig je kromě hudební branže mimo jiné známý tím, že se angažuje i v politice. Je předsedou strany Rozumní, která nesla do roku 2017 název Strana zdravého rozumu a kterou založil již v roce 2002. Ucházel se o post prezidenta ve druhé přímé volbě v roce 2018, ovšem neuspěl v prvním kole.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nejen v lásce jedu do limitů, říká Absolonová. Jsem rozmazlená muzikály, přepnula jsem do činohry

Tagy: