Kuriózní výměna za volantem: Bratr chtěl pomoct řidiči, nedošlo mu, že sám má zákaz

Pražští strážníci odhalili falešného taxikáře.

V Praze chytli falešného taxikáře

Kontrola taxikáře v Praze se nečekaně vyhrotila. Strážníci totiž zjistili, že auto není v evidenci vozidel taxislužby. Poté, co vůz zastavili, neuniklo jim, že se řidič se spolujezdcem vyměnili. Ovšem bratři, kteří ve voze jeli, si tímto krokem moc nepomohli. Řidič taxikařil neoprávněně a ten druhý, který ho střídal, měl zákaz řízení.

„Strážníci zahájili kontrolu poté, co z databáze zjistili, že auto není zapsané v evidenci vozidel taxislužby. Když dali pomocí nápisu stop pokyn, aby řidič v Hybernské ulici zastavil, neušlo jejich pozornosti, že na předních sedadlech probíhá výměna míst,“ potvrdila v telefonátu mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní případ z Prahy: Muž nabíjel mobil z pouliční lampy. Jsem elektrikář, řekl strážníkům

V autě jeli dva bratři. Ten za volantem taxikařil neoprávněně, a tak mu chtěl spolujezdec pomoct. Jenže to se mu příliš nevyplatilo. Do konce příštího roku měl totiž zákaz řízení. „Vy jste chtěl bráchovi pomoct a vlastně jste si sám moc nepomohl,“ je slyšet na videozáznamu z kamer strážníků.

Muži přesto nebylo úplně jasné, proč jej městští policisté zadrželi. „Víme každý, jak to je, jasně. Já jsem řídil, ale když vy tvrdíte, že řídil brácha, tak tohle půjde na to, že jsem řídil já?“ začal polemizovat jeden z bratrů. „Vy jste popojel ten kousek, co jsme začali stavět auto, a když vás kolegyně natáčela, tak jste to vozidlo řídil. Proto tady s vámi píšeme přestupek,“ vysvětlil mu strážník.

Oběma bratrům zřejmě hrozí pokuty. Nelegální jízdu už totiž mají na stole úředníci magistrátu.

PODÍVEJTE SE: Velký pavouk vyděsil obyvatele domu v Karviné, zasáhnout museli strážníci

Tagy: