Strážníci zadrželi zloděje dřív, než se stačil někam vloupat. U sebe měl nůž a kladivo

Zásah karvinských strážníků

Strážníci bývají často na místě trestné činnosti jako první. A to hlavně pokud se jedná o krádeže nebo vloupání. Lidé totiž volají nejprve právě je. A někdy zasáhnou i dříve, než se skutek stane.

Karvinští strážníci nedávno zadrželi zloděje jen pár minut po krádeži, v obchodě vzal oblečení. Teď zadrželi zloděje ještě předtím, než se takzvaně pustil do díla. A to ve sportovním centru, kam je přivolaly recepční.

Muž se prosmýkl kolem recepce a běžel do patra, kde jsou i hotelové pokoje, to už mu ale strážníci byli v patách a nebrali si servítky. Muž tvrdil, že hledal fitness centrum, ale nebylo mu to nic platné.

„Lehněte si na zem!“ volali policisté na muže při zásahu. „Ruce si opřete o stěnu, úkrok dozadu, nohy roztáhnout, musíme se podívat, jestli u sebe máte nějaké věci, nebo ne,“ pokračovali.

Obsah mužova batohu strážníky utvrdil v tom, že jejich razantní zákrok byl opodstatněný. „To nebyl člověk, který by pátral po nějakých službách. Protože v ruksaku měl nůž a kladivo, byl to spíš člověk, který šel na nějakou vloupačku,“ sdělil CNN Prima NEWS ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej.

Zadrženého muže strážníci předali policistům. Ti ho ale záhy propustili, protože se ke krádeži či vloupání vlastně nedostal. Ale i tak to bude pro něj asi ponaučení a zákrok strážníků si bude dlouho pamatovat.

Tagy: