Střelba na střední škole v USA. Zemřel jeden student, policejní důstojník byl postřelen

Policie v Knoxvillu

Střelba ve škole v Tennessee (zdroj: CNN Prima NEWS)

Na střední škole v Knoxvillu v americkém Tennessee zemřel po střelbě jeden student a vážně zraněn byl zasahující policista, potvrdila v pondělí policie. Uvedla, že incident stále vyšetřuje, a varovala obyvatele, aby se oblasti vyhýbali. Další osoby podle ní zasaženy při incidentu nebyly a situaci se už podařilo zvládnout. Jeden člověk je ve vazbě.

„Střelbě na střední škole Austin-East Magnet High School podlehl jeden člověk, další policejní důstojník byl postřelen,“ napsala policie na Twitter. Starostka Knoxvillu Indya Kincannonová už potvrdila, že raněný důstojník je při vědomí a mimo ohrožení života.

„Jediné, co mohu říci, je, že se budu modlit,“ uvedla místostarostka Gwen McKenzieová pro televizní stanici WVLT-TV. Na místě střelby jsou speciální agenti z Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny. Mnoho novinářů se z místa snaží zjistit podrobnosti incidentu.

Policie uvedla, že její příslušníci reagovali na hlášení o muži v budově školy, který je zřejmě ozbrojen. Když přijeli na místo a k podezřelému se přiblížili, zazněly výstřely.

„Budova školy byla zajištěna a studenty, kteří do incidentu nebyli zapleteni, jsme nechali jít k jejich rodinám,“ uvedl místní školní komisař Bob Thomas. Rodiče dostali instrukce, aby si vyzvedli své děti na nedalekém baseballovém hřišti. Výuka na škole bude na dva dny pozastavena.

Škola přišla už v únoru o tři studenty –⁠ rovněž kvůli střelbě, ke které ovšem nedošlo na školním pozemku. Vraždy tehdy spáchali dva chlapci ve věku 14 a 16 let.

Spojené státy se zejména v posledních týdnech potýkají se sérií velkých střeleckých útoků. Minulý týden zaútočil na továrnu v Texasu jeden její zaměstnanec, zabil jednoho člověka a šest dalších zranil. Osm lidí zemřelo v polovině března při útocích na tři masážní a kosmetické salony v okolí Atlanty, asi o týden později pak v supermarketu ve městě Boulder v Coloradu přišlo při střelbě o život deset lidí. Začátkem dubna zemřeli čtyři lidé po útoku na realitní kancelář ve městě Orange v Kalifornii.

Tagy: