Surové záběry ze zákopových bojů. Vyhrajeme s krví, potem a kouřem, vzkazují Ukrajinci

Ukrajinská 54. mechanizovaná brigáda sdílela video z ostrých zákopových bojů s ruskými vojáky. Ukrajinští obránci podle vlastních slov během protiútoků „čistí“ úkryty okupantů. Okolnosti záběrů, které 54. brigáda podle všeho nijak neupravovala, je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Naše útočná skupina čistí nepřítelem obsazené pozice. Užijte si toto video. Obyčejných šest a půl minuty pro naši jednotku. Žádné úpravy, žádné filtry, žádné dekorace. S krví, potem a kouřem – tímto způsobem se přibližujeme vítězství,“ komentovala zveřejněné záběry průzkumná jednotka K2 z ukrajinské 54. mechanizované brigády.

Na videu, jehož plnou verzi Ukrajinci zveřejnili na Telegramu, jsou vidět záběry z bojů mezi oběma armádami. Část materiálu pořídil jeden z ukrajinských vojáků, zbytek pak bezpilotní letoun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po kolena v bahně. Ukrajinci zveřejnili unikátní záběry evakuace zraněných vojáků z Bachmutu

Velmi podobné záběry ukazující surové boje před časem zveřejnil také ukrajinský 108. prapor 10. horské útočné brigády. Obávaná ukrajinská jednotka provedla překvapivý manévr, což vedlo ke smrti několika okupantů. Další dva ruští vojáci skončili v zajetí. I v tomto případě je okolnosti záběrů složité nezávisle ověřit.

Nicméně se zdá, že ukrajinští vojáci mají během bojů v zákopech dostatek odvahy na to, aby vyběhli z úkrytu, přesunuli se přes „zemi nikoho“ a poté zaútočili na ruské okupanty. Voják, který jeden ze soubojů natočil, pálil na nepřítele z automatické zbraně, přičemž se kryl za jedním ze stromů, rovněž okupantům do zákopu hodil granát. Střet pak skutečně skončil kapitulací dvou ruských vojáků, kteří přestřelku přežili.

Tagy: